Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les obres de l'entorn del Mercat Central s'acceleren i comencen ja en l’avinguda de María Cristina

Gómez informa els venedors que el trànsit anirà per Carabasses des de l'avinguda de l'Oest fins a María Cristina i garanteix la càrrega i descàrrega

• Obres en la plaça del Mercat

29/11/2021

L'Ajuntament de València tancarà al trànsit este dimecres l'avinguda de María Cristina des del carrer Sant Vicent fins al carrer Carabasses a conseqüència de l'avanç de les obres de reforma de l'entorn del Mercat Central. D'esta manera, els treballs podran iniciar-se en este tram abans del que es preveu inicialment. El tall a la circulació en María Cristina obligarà a modificar l'actual desviament, de manera que el sentit de la circulació pel carrer Carabasses serà des de l'avinguda de l'Oest fins a María Cristina per a garantir l'accés als carrers Llanterna i Ercilla, on tan sols estarà permesa l'entrada a vehicles autoritzats. Així li ho ha comunicat este matí la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, a la gerent de l'Associació de Venedors del Mercat Central, Cristina Oliete, durant la reunió que han mantingut en el Mercat Central.

 

L'avanç de les obres cap a María Cristina obligarà a canviar el sentit de la circulació del carrer Carabasses cap a l'avinguda María Cristina durant el transcurs de les obres, la qual cosa garanteix la càrrega i descàrrega del subministrament per a tots els llocs. La vicealcaldessa i regidora ha incidit en què les obres avancen “a molt bon ritme”, la qual cosa permet “anticipar les obres del carrer María Cristina. Vull anunciar que tanquem el carrer María Cristina el pròxim 1 de desembre, la qual cosa suposarà, per a continuar garantint l'accés i la circulació, que canviarà l'actual desviament que teníem al carrer Carabasses de sentit i, per tant, serà accessible des de l'avinguda de l'Oest cap a María Cristina, permetent l'accés als carrers Llanterna i Ercilla. Òbviament, el carrer María Cristina serà accessible per als per als vianants amb dos corredors per als vianants perquè es puga continuar accedint caminant”, ha explicat Sandra Gómez.

L'eixida del nou circuit pel carrer Carabasses es realitzarà pels carrers Camí Vell de la Palla i Botelles, ja que també es troba en obres el tram entre el carrer Cordellats fins al carrer Bolsería. Així mateix, per a agilitar l'execució de les obres, es preveu continuar amb la realització dels treballs durant el període nadalenc al carrer María Cristina, permetent el pas als vianants per dos corredors que es disposaran als dos laterals del carrer.

Festes nadalenques

La vicealcaldessa ha mostrat la seua confiança a donar per finalitzades les obres de la plaça de Ciutat de Bruges abans del Nadal, a excepció d’algunes rematades. “Seria una magnífica notícia, ja que permetria obrir una de les zones més importants de la ciutat de València en el període nadalenc i facilitar així encara més les compres en el Mercat Central”, ha ressaltat Gómez.

La previsió és que abans que comencen les festes nadalenques, la plaça de Bruges puga obrir-se a falta d’escometre les plantacions en les jardineres i culminar la zona de graderia sobre els buits de ventilació de l'aparcament subterrani. Els operaris, de fet, ja han iniciat el pintat de les dos pèrgoles situades en la plaça Ciutat de Bruges que dotaran d'ombra a l'entorn. Es tracta d'unes estructures dissenyades específicament per a este espai, ja que l'existència de l'aparcament impossibilitava la col·locació d'arbres de gran port que generaren espais d'ombra per a la ciutadania.

Pel que respecta a la zona entre Cordellats i En Colom, els tècnics també preveuen que estiga pavimentada abans que s'inicien les festes de Nadal, mentre que el tram entre En Colom i Bolsería estarà pendent de finalització.

La gerent de l'Associació de Venedors i Venedores, Cristina Oliete, per part seua, ha ressaltat la col·laboració amb la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana: “Les obres a l'entorn de la plaça Ciutat de Bruges funcionen de meravella. Hi ha una gran col·laboració dels venedors perquè seguisquen avant sense posar cap mena d'inconvenient. I per part de la Regidoria d'Urbanisme, estem treballant de manera conjunta perquè siga cada vegada més accessible”, ha finalitzat.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Cristina Oliete