Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La nova temporada del Palau de la Música combina el patrimoni musical valencià amb figures internacionals

La temporada, que començarà el pròxim 28 d'octubre i conclourà el 23 de juny de 2022, consta de 26 concerts que començaran a les 19:30 hores

• El Palau de la Música

15/09/2021

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, i el director del Palau, Vicent Ros, han presentat la temporada d’abonament 2021/22 “VLC, Ciutat i Música” de l’auditori valencià, que s’iniciarà el pròxim 28 d’octubre i conclourà el 23 de juny de 2022, i que consta de 26 concerts que començaran tots a les 19.30 hores, 15 d’ells a la sala Auditori de Les Arts i 11 al Teatre Principal de València. En l'acte de presentació també ha participat el pianista i acadèmic de la Reial Acadèmia de Sant Carles, Bartomeu Jaume.

 

“Es tracta d’una temporada dissenyada i planificada amb molta cura i, en la línia de les nostres últimes programacions, atenent a una temàtica que fa d’eix vertebral de tota la programació. Baix el títol “València, ciutat i música” recuperem i donem visibilitat al nostre patrimoni musical valencià, com mai abans s’havia fet”, ha precisat Gloria Tello

Continuen les figures de l'artista i de la compositora en residència, que esta temporada recauran en el violoncel·lista Pablo Ferrández, Premi Princesa de Girona 2018, i en una de les millors compositores de l'actualitat com és Elena Mendoza, primera autora a rebre el Premi Nacional de Música.

Per a Vicente Ros “el plantejament d'esta temporada no és un altre que recuperar de l'oblit partitures de grans noms que mereixen ser reviscuts en el lloc que els correspon i no estar sols en les enciclopèdies. Sent com som, segons es diu "terra de la música" era cridaner el poc espai dedicat a la nostra música. Per fi, enguany podrem abordar-la, en combinació amb el repertori internacional”.

L’Orquestra de València, que comptarà amb directores, directors i solistes internacionals convidats de gran prestigi. Respecte a l’abonament, el mestre Alexander Liebreich assumix la titularitat designada, i dirigirà nou concerts on figuren obres de compositors valencians i del gran repertori. Cal destacar el primer acte de l’òpera “La Valquíria” de Richard Wagner, recuperant la interpretació de les grans òperes en versió concert. Per part seua, Ramón Tebar, dirigirà tres concerts com a director principal associat.

Pujaran al podi directors convidats com Pinchas Steinberg, Leonard Slatkin, Karel Mark Chichon, Pablo Heras-Casado, Manuel Hernández-Silva, Christian Karlsen, Francisco Coll, Nuno Coelho, François López-Ferrer, Kahchun Wong i debutaran dos directores, la coreana Shiyeon Sung i la japonesa Nodoka Okisawa.

No faltaran recitals dels grans pianistes que tant agraden al públic valencià com Grigori Sokolov, Javier Perianes o Boris Giltburg. Com també amb l’OV unes altres grans pianistes com Elisabeth Leonskaja, Jan Lisiecki, Sergei Babayan, Carlos Apellániz, Marc-André Hamelin, George Li i Marta Menezes.

També hi haurà violinistes com Midori, Nemanja Radulovic, Viviane Hagner, Akiko Suwanai i Ilya Gringolts; violoncel·listes com Amanda Forsyth, Pablo Ferrández, Truls Mørk i Damián Martínez; els violes Pinchas Zukerman i Joaquín Riquelme; l’oboista François Leleux; el trompeta Pacho Flores i el guitarra Jacob Kellermann.

Respecte a les veus, torna la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera i debutaran les sopranos Nurial Rial i Anja Kampe; els tenors Martin Mitterrutzner i Norbert Ernst i el baix Ain Anger.

 

Fora d’abonament

 

L’Orquestra de València visita altres llocs com l’Auditori de Castelló, l’Auditori Municipal de Cullera per a participar en el III Concurs Internacional de Violí CullerArts, així com La Llotja, La Rambleta, el Centre Cultural La Nau en el cicle Serenates, i per primera vegada l’Almodí.

Ramón Tebar dirigirà uns altres dos concerts i com a convidats destaca la presència de Virginia Martínez, José Trigueros, Carlos Garcés, Michael Thomas i hi haurà una destacada presència de directors valencians com Álvaro Albiach, Rubén Gimeno, Francisco Valero-Terribas, Jaume Santonja i Salvador Sebastián.

Intervindran com a solistes el tenor José Manuel Zapata, el pianista Xavier Torres i de la mateixa orquestra, el trompa Santiago Pla; els percussionistes Josep Furió i Luis Osca; la violinista Casandra Didu i la viola Pilar Marín.

 

Abonaments

 

Es renovaran el 23 de setembre i eixiran a la venda els nous abonaments el 28 de setembre, amb 4 modalitats:

-Abonament Anual amb els 26 concerts que es desenvoluparan a Les Arts (15) i Teatre Principal (11). Es podrà comprar també per separat, per als dos llocs. Així com localitats soltes.

-Abonament Cicle OV: amb 10 concerts de l’OV a Les Arts.

-Abonament VLC: Amb 8 concerts a Les Arts.

-Abonament Piano: Seran 9 concerts a Les Arts i Teatre Principal.