S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Més de 800 alumnes de Primària participen en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

• Un total de 12 centres educatius participen en les activitats

19/09/2023

  • Els escolars prenen part estos dies en l'activitat pràctica titulada “Multes morals de Francesco Tonucci”
  • L'objectiu és estimular les actituds de tolerància i respecte a la mobilitat de les persones des de la infància
  • Participen dotze centres escolars de la ciutat fins el pròxim dia 29

Més de 800 alumnes d'Educació Primària deixen les aules estos dies per a participar en les activitats de sensibilització de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra des del passat dia 16 a la ciutat, impulsada per l'Ajuntament a través de la Regidoria de Seguretat i Mobilitat, i amb el suport de l'EMT.

En esta edició són 12 els centres educatius es participen en les activitats, que han començat amb l'alumnat del col·legi Carles Salvador de València, i en les quals prendran part un total de 34 grups escolars de Tercer a Sisé de Primària d'una dotzena de col·legis de València. Tots ells prendran part estos dies en l'activitat pràctica titulada “Multes morals de Francesco Tonucci”, una iniciativa dirigida a desenvolupar i estimular les actituds de tolerància i respecte a la mobilitat de les persones des de la infància. L'objectiu és aconseguir una ciutat amable i segura, i al mateix temps fer coneixedors als escolars de les eines civils amb les quals poden reivindicar els seus propis drets com a vianants i com a ciutadania.

Tal com es contempla en la programació de la Setmana, l'alumnat ix al carrer acompanyat d'educadors i monitors per a aprendre i reflexionar sobre les conductes relacionades amb la mobilitat. La iniciativa consistix en la realització d'activitats que permeten a xiquetes i xiquets valorar l'ús que es fa de l'espai públic i sensibilitzar-se davant les conductes relacionades amb la mobilitat, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Des de la Regidoria de Mobilitat s'ha subratllat la importància d'incloure els més joves en el disseny urbà i en la mobilitat de la ciutat. Per a això, s'ha reservat este espai dedicat específicament a la infància. Després de la participació del CP Carles Salvador, la resta de centres escolars que formen part de l'activitat són els col·legis Oller, Sanchis Guarner, Mercerator, Nuestra Señora del Carmen, Santa Teresa, Marni, Niño Jesús, Antonio García López, Ballester Fandos, Santo Ángel de la Guarda, i finalment, el col·legi Pius XII tancarà les jornades divendres que ve 29 de setembre.