Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat Sostenible pacifica el trànsit en la Ronda Interior

La velocitat màxima de circulació en tota la ronda interior de la ciutat és de 30 km/h

• Les successives actuacions de Mobilitat Sostenible en l'entorn ja han produït un notable descens de la ntensitat del trànsit de vehicles

05/04/2022

El Servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha iniciat els treballs de senyalització de la limitació de velocitat màxima de circulació a 30 km/h en tota la ronda interior de la ciutat. Són 88 marques viàries pintades sobre la calçada dels carrers Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueries, Compte de Trénor, Pintor López, plaça del Temple, plaça de Tetuan, Justícia, General Palanca, General Tovar i Colón. Els treballs encara es prologaran dos o tres nits, sempre que les condicions d'humitat i meteorològiques ho permeten.

 

L'actuació, en línia amb les polítiques de mobilitat urbana recollides en el vigent Pla de Govern de l'Ajuntament de València, i d'acord amb el que s'estableix també en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, completa per la seua banda la sèrie d'actuacions realitzades des de la Regidoria per a reduir encara més el trànsit i el seu impacte a l'entorn de la ‘Finca de Hierro’, segons un informe del Síndic de Greuges.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que “des del principi, l'objectiu de la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha sigut caminar cap a una ciutat en la qual el protagonisme en l'espai públic fora de les persones, i no dels vehicles”. “I encara que al principi semblava que féiem este camí acompanyats solament de la ciutadania –ha afegit- és interessant veure com altres institucions es van sumant a este esperit i ens espenten per tal d’anar més lluny, la qual cosa fem de bon grat”, ha conclòs.

Cal recordar que les successives actuacions de la Regidoria de Mobilitat Sostenible en este entorn ja han produït un notable descens de la intensitat del trànsit de vehicles als carrers del perímetre de l'entorn de la plaça de Sant Agustí i l'Estació de Xàtiva. Com a exemple, el regidor ha assenyalat que mentre al gener de 2016 circulava una mitjana de 42.964 vehicles motoritzats al dia pel carrer Xàtiva, al gener de 2020 (abans de la pandèmia) eren 31.610, i en 2021, 18.077, en l'actualitat ja es registren regularment més de 8.000 passos de bicicletes i vehicles de mobilitat personal. El mateix succeeix en Sant Agustí-Sant Vicent, que ha caigut de 14.664 a 6.191 vehicles de motor; i en Marqués de Sotelo, on s'ha passat de 16.086 a 4.221. Al carrer Sant Pau, els mesuraments puntuals realitzats mostren un descens de 5.061 vehicles motoritzats al novembre de 2019 als 2.441 de març de 2021.

Esta reducció del límit de velocitat se suma, junt amb la renovació de la flota d'autobusos que circulen per la zona, a les actuacions realitzades per a reduir, a més del trànsit, les molèsties de soroll que genera el pas de vehicles (tal com ha destacat el regidor, el soroll de la rodadura dels vehicles és major com més alta és la velocitat de circulació).

Recursos multimèdia

Giuseppe Grezzi