Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El balcó de l'Ajuntament ha acollit hui a autoritats autonòmiques i estatals per a presenciar la mascletà

La pirotècnica Tomás, un dels clàssics de la plaça, ha disparat una potent mascletà amb 111 quilos de pólvora

• Mascelà de hui, a càrrec de la pirotècnia Tomás

11/03/2022

Hui el balcó de l'Ajuntament ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig i el president de la Junta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, que han compartit l'espectacle pirotècnic al costat de l'alcalde de València, Joan Ribó. També han assistit altres personalitats de la política valenciana com el President de les Corts, Enric Morera, la vicepresidenta del Consell, Monica Oltra, el Conseller d'Obres Públiques, Arcadi España i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón.

 

Uns altres dels convidats que han acudit al balcó han sigut: l'associació persones amb paràlisi cerebral AVAPACE, l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar, AVAF i la Federació d'Associacions de Famílies Nombroses de la Comunitat Valenciana, FANUCOVA.

L'espectacle de focs ha sigut a càrrec de la Pirotècnia Tomás, de Benicarló i ha sigut dissenyat per un dels seus propietaris, Miguel Ángel Tomás, que ha destinat 111 quilos de pólvora, per a fer coincidir els quilos amb la data de hui, dia 11. Una mascletà “molt a l'estil de la pirotècnia Tomás”, amb un inici aeri contundent i seqüències digitals que han donat pas a la part terrestre, en la qual els trons de gran potència han servit per a marcar el ritme i enllaçar amb el terratrèmol i la part final, en la qual han destacat els trons digitals.

Demà l'encarregada del disparar serà la Pirotècnia Mediterraneo, una jove empresa de la ciutat de València que va nàixer l'any 2014, i que als dos anys ja va disparar en la plaça del Ajuntament, L'any 2020 van poder disparar just abans de la suspensió dels actes faller. Serà una mascletà viva, harmoniosa i alegre, marcada pel ritme frenètic i la potència. Durant la disparà s'inclouran diverses sorpreses dedicades al públic assistent.

Estan convidats al balcó del consistori la Plataforma del voluntariat de la Comunitat Valenciana, Amics de la gent*major, Llars compartides, la Federació de Cooperatives d'Habitatges de la Comunitat Valenciana, FECOVI i l'Associació d'immobiliàries de la CV, ASICVAL.

El diumenge és el torn a la pirotècnia Alpujarreña, de Granada, fundada fa més de 130 anys, amb presència en “la catedral de la pólvora” des del 2015. És coneguda per un efecte pirotècnic creat i patentat per ells per a la plaça del Ajuntament, el martell de Thor, del qual de nou tornaran a fer gala. Els germans Baños han preparat un tret innovador que traurà partit als vèrtexs de la plaça, per a aconseguir major sonoritat, acompanyat de nous matisos digitals que garantiran un apoteòsic final. El l diumenge estan convidats al balcó una comissió de l'Associació de veïns de València.

Recursos multimèdia

0311 Sanjuán. JGL Sentencia TSJ