S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat Sostenible trau a licitació 9 passos de vianants en punts de difícil permeabilitat

Els passos de vianants regulats per semàfors se situaran a Campanar, Algirós, l’Eixample, l’Olivereta, Patraix i la Saïdia

• València ja té més de 2.200 passos de vianants

21/03/2023

La Regidoria de Mobilitat Sostenible crearà nou interseccions per als vianants semaforitzades i plenament adaptades a la normativa d’accessibilitat en zones de difícil permeabilitat. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, creu que “la necessitat i el dret de prioritzar el pas natural de les persones vianants en la mobilitat de València era un tema que no existia fins a l'estiu de 2015, quan des de la Regidoria comencem a corregir el disseny d'una ciutat que, fins llavors, prioritzava la circulació motoritzada a gran velocitat a la possibilitat de travessar el carrer a peu per itineraris naturals”.
 

Segons Grezzi, “va ser llavors quan, en lloc d'ignorar-los, comencem a introduir passos de vianants, ja tenim més de 2.200, legitimant els itineraris i encreuaments naturals que ja realitzava la gent, encara que no estigueren habilitats. Així, molta gent va descobrir que això no sols era possible, sinó que era el just, i així va començar a reclamar-ho via pressupostos participatius, com en este cas, per a encreuaments que, per la seua major complexitat tècnica, requerien d'una major inversió”.

Un dels passos que es crearà se situa entre els carrers de la Safor, la Marina Baixa i la Reina Violant; també en General Avilés amb Luis Buñuel i en la Vall de la Ballestera amb el carrer del Doctor Calatayud Bayà. També hi haurà nous passos de vianants al carrer de Clariano a l'altura del número 35; en l'avinguda de Peris i Valero números 92 i 105; al passeig de la Petxina, a l'altura del número 46; al carrer de Fontanars amb Jacinto Labaila; al carrer del Ministre Mayans amb Argenter Suárez i, finalment, en l'accés als Jardins del Túria des de la gasolinera de la Torreta.

La licitació es convoca per procediment obert simplificat per un import de 195.068,30 euros (236.032,64 euros, amb IVA) fins al pròxim 11 d'abril. El contracte tindrà una durada de tres mesos i opta a una subvenció del 90% del seu pressupost base (sense IVA) en el marc de l'Estratègia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -finançat per la Unió Europea- Next Generation EU.