S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament de València caduca la llicència ambiental del clausurat Sidi Saler “per protegir el paratge natural de la Devesa”

La regidora de Llicències d’Activitat, Lucía Beamud, explica que s’ha decretat la impossibilitat de continuar el procediment de concessió de llicència d'obres davant la falta d'acreditació del representant de la propietat

• L'hotel duu 11 anys tancat

20/01/2022

La regidora de Llicències d’Activitat de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha signat este dijous la caducitat de la llicència ambiental del Sidi Saler, l’antic hotel situat a l’avinguda de la Gola del Pujol en ple Parc Natural protegit de la Devesa, i que duu 11 anys tancat. Segons ha explicat la regidora Lucía Beamud, “es tracta d’un gran edifici que es troba Fora d'Ordenació Substantiva, fet que condiciona molt les llicències que se li poden otorgar des de l’administració pública, sent estes -com a màxim- les d’obres de conservació i manteniment de l’edifici”.

 

“A més”, ha afegit Lucía Beamud, “esta edificació de grans dimensions està en l’àmbit dels Plans d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) i els Plans Rectors d'Ús i Gestió (PRUG) de la Generalitat Valenciana. Ambdós plans estan en revisió i, per tant, s'aplica el règim de protecció preventiva de la Llei d'Espais Naturals Protegits de la Generalitat. Això significa que, des de l’Ajuntament, tenim l’obligació de suspendre les llicències per als actes que hagen de dificultar o impossibilitar la consecució dels objectius de la declaració d'Espai Natural Protegit”.

A més d’estes circumstàncies, l’Ajuntament també ha declarat la caducitat de la llicència ambiental concedida en 1999 per a exercicir l’activitat d’hotel a l’haver-se constatat la paralització de l’activitat durant més de dos anys. Tot i que, en realitat, el que ara comunica l’Ajuntament és la suspensió de la tramitació de la llicència per a l’execució d’obres per a la recuperació de la instal·lació hotelera presentada per les mercantils Divarian Propiedad SA i Coral Homes SL fins a l’acreditació de l’existència de la prèvia concessió demanial del titular del domini públic corresponent. “No obstant, si es tornara a presentar un sol·licitud de llicència acreditant este punt, existeix la problemàtica de ser un edifici Fora d’Ordenació Urbana que fa 11 anys que no exerceix cap activitat, raó per la qual l’Ajuntament no podrà donar esta llicència”, ha explicat Lucía Beamud. 

Finalment, Lucía Beamud ha dit que “la tendència és recuperar aquells espais naturals que van ser agredits urbanísticament al seu moment i que ara mateix han deixat de tenir ús. Per al govern de Joan Ribó és important tot el que ajude a la regeneració de les platges del sud, i més tenint en compte que és un hotel que fa 11 anys que està tancat i que no impacta contra l'estructura econòmica dels Pobles del Sud, però sí contra el seu paisatge i el medi ambient protegit d’esta zona”.