S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València participa en la jornada contra la tracta de dones amb un cicle de curtmetratges i una campanya publicitària

• Cartell de la campanya

14/09/2023

  • El pròxim 23 de setembre se celebra el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets
  • L’Ajuntament ha preparat una campanya publicitària en MUPIS sota el lema “Es tracta que no sigues còmplice” i “Es tracta de no mirar cap a un altre costat”
  • La Regidoria d’Igualtat va atendre l’any passat 245 persones en situació de prostitució per mitjà dels convenis amb Metges del Món i Cáritas

L’Ajuntament de València participarà en la campanya pel Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, que se celebra el 23 de setembre, amb una campanya publicitària en 80 MUPIS de la ciutat i amb un selecció de curtmetratges realitzats per l’alumnat del cicle d’audiovisual del centre educatiu Juan Comenius.

Els curtmetratges es projectaran al cine Lys el dia 21 de setembre, a les 18 hores, en un acte que serà lliure fins a completar aforament. En el cicle participaran professionals del medi audiovisual com Samuel Sebastián, cineasta i dramaturg, i Áurea Ortiz, historiadora de l’art i autora de llibres sobre cine i art.

A més, València ha preparat una campanya publicitària en 80 MUPIS de la ciutat. La campanya, realitzada per l’agència publicitària “Una mosca en mi sopa”, juga amb les paraules per recordar-nos que, en l’explotació sexual, es tracta de no ser còmplice i de no mirar cap a una altra banda. A més, l’Ajuntament penjarà una pancarta en la façana de la Casa Consistorial el mateix dia 23. La campanya es completa amb insercions publicitàries en premsa, informació en la pàgina web municipal i un vídeo que s’hi podrà vore en xarxes socials i en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

La regidora d’Igualtat, Rocío Gil, ha explicat que “l’Ajuntament, un any més, se suma a realitzar una campanya de comunicació i sensibilització”. Per a la regidora, “es tracta de no ser còmplice i centra el problema en un delicte penal com és la tracta, un delicte que atempta directament contra els drets humans i la dignitat de les persones de la forma més denigrant possible i, a més, és una de les violències més dures que poden patir les persones i, especialment, les dones”.

Per la seua banda, Pablo Pulella, director creatiu de l’agència “Una mosca en mi sopa”, ha afirmat que “preparar esta campanya ha estat un desafiament i hem volgut fer una campanya de conscienciació que siga impactant”.

Dones en situació de prostitució ateses l’any 2022

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València va atendre l’any 2022 un total de 245 persones en situació de prostitució per mitjà de dos convenis amb Cáritas i Metges del Món.

Així, Metges del Món va atendre l’any passat 113 persones, de les quals 88 eren dones; 19 eren persones transsexuals i 6 eren homes. El 81% de les persones ateses eren estrangeres i el 19%, espanyoles.

Per la seua banda, Cáritas va atendre 132 dones, de les quals el 80% eren estrangeres i la resta, espanyoles.

També la Regidoria de Servicis Socials atorga subvencions a Metges del Món, Villa Teresita i la Fundació Amaranta per a l’atenció de dones en situació de prostitució amb la fi de prestar programes sanitaris, psicosocials, d’acollida i inserció laboral.

Recursos multimèdia

Rocío Gil