S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta de Govern aprova una modificació pressupostària de vora 18 milions d’euros

• La modificació s'ha aprovat en la reunió de la Junta de Govern i serà traslladada al pròxim Ple

21/07/2023

  • La modificació servirà per atendre inversions en la xarxa d’aigua o el programa municipal de ciberseguretat
  • També s’han injectat recursos en l’àrea de Cultura Festiva per a Falles, Cap d’Any, Expojove i Junta Central Fallera
  • El pagament de les obres del Palau de la Música rep 1.139.352 euros

La Junta de Govern Local ha aprovat en la seua reunió de hui una modificació pressupostària de vora 18 milions d’euros que serà portada al pròxim Ple municipal. Eixa modificació, que arriba als 17.955.932 euros, es destinarà a diverses qüestions, com inversions en la xarxa d’abastiment d’aigua potable, les obres del Palau de la Música o un pla de ciberseguretat, com a despeses més importants.

Així, es destinaran 2.155.778’03 euros a inversions necessàries per a la prestació del servici d’abastiment d’aigua potable a la ciutat. Igualment, es destinaran 1.139.352 euros per al pagament de les obres de rehabilitació del Palau de la Música, que estan en marxa. 948.300 euros seran per a escometre el programa municipal de ciberseguretat, 863.000 euros seran per a l’àrea de Cultura Festiva i, més concretament, per a l’apartat de falles municipals (244.000 euros), Nit de Cap d’Any (56.881 euros), Expojove (337.000 euros) i Junta Central Fallera (224.000 euros). 580.000 euros es destinaran a la creació de 878 nínxols als cementeris municipals i 579.202 euros per escometre actuacions de caràcter urgent als mercats municipals, especialment en la zona de pescateria, el terrat, el forjat, les estructures, el revestiment i la impermeabilització del mercat de Rojas Clemente.

El regidor portaveu, Juan Carlos Caballero, ha afirmat que es tracta d“una modificació pressupostària que s’ha portat a junta per despatx extraordinari i que s’hi traslladarà al pròxim Ple per atendre les necessitats urgents d’este ajuntament, sobretot partides que ens hem trobat a zero, sense recursos per atendre l’activitat municipal i els servicis municipals que són propis. Per tant, és necessària la injecció de pressupost per poder acabar l’exercici pressupostari prestant uns servicis de qualitat. Esta no és l’única modificació pressupostària que s’ha fet fins ara. Esta és la cinquena i no podem assegurar que siga l’última perquè aquells que pintaven este pressupost com el millor pressupost per als ciutadans, amb el temps s’ha demostrat que només era populisme”.

Per la seua banda, el regidor Santiago Ballester ha assegurat que era “una modificació en l’àrea de Cultura festiva imprescindible i inajornable ja que ens hem trobat algunes partides comptables amb zero euros i estos diners permetran l’organització de la Nit de Cap d’Any i el treball en Expojove i per garantir que la Junta central Fallera puga continuar realitzant els seus actes”.

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat el cessament del gerent de la Fundació Esportiva Municipal de València, Borja Santamaría, i el nomenament de María Ángeles Vidal, actual coordinadora de l’Alqueria del Bàsquet, per a ocupar eixe càrrec. Vidal és llicenciada en Periodisme, mestra i està lligada al món esportiu de la ciutat de València.

El govern municipal ha aprovat també l’acceptació d’una subvenció per import de 2.389.450 euros per al manteniment dels centres docents de titularitat municipal. Es tracta de la subvenció que atorga la Conselleria d’Educació de la Generalitat per a este objectiu i que correspon al curs 2022/2023.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Juan Carlos Caballero