Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València destinarà 58’9 milions d'euros del romanent a finançar inversions i ajudes

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, anuncia un acord que “permet destinar el màxim possible de recursos públics a millorar la ciutat”

• El consistori prioritza destinar els estalvis municipals a atendre les necessitats de la ciutat

22/03/2022

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València aprovarà destinar 58’9 milions d'euros procedents dels romanents municipals de l'exercici anterior a finançar inversions i ajudes que contribuïsquen a impulsar la recuperació econòmica després de la pandèmia. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que el consistori ha prioritzat en esta ocasió que els estalvis municipals es destinen en 2022 principalment a atendre les necessitats de la ciutat enfront de l'amortització del deute gràcies a la suspensió de les regles fiscals que va acordar el Govern d'Espanya per a 2021 i 2022.

 

“Des de la Regidoria d'Hisenda hem defensat que els romanents, els estalvis municipals, havien de servir en este moment per a la recuperació econòmica. Per això, és un orgull poder anunciar el segon acord de destí de romanents que permetrà que l'Ajuntament de València faça ús del màxim possible de recursos, mantenint la seua estabilitat, quasi 59 milions d'euros, fins al límit de l'estabilitat pressupostària, per a poder finançar inversions, augmentar les ajudes o, en definitiva, millorar la nostra ciutat”, ha explicat l'edil d'Hisenda.

Dels estalvis obtinguts per l'Ajuntament de València en 2021, 58’9 milions serviran per a incentivar l'activitat a la ciutat mentre que la resta, 23,7 milions, es destinaran a l'amortització del deute que permeta mantindre l'estabilitat pressupostària en l'exercici de 2022.

La Junta de Govern manté amb este segon acord la línia establida per la Regidoria d'Hisenda de “prioritzar la despesa dels romanents en els capítols que permeten a l'Ajuntament de València generar la màxima activitat possible després de la covid i, al mateix temps, mantindre la tendència de reducció del deute que es va intensificar en 2015”.

“La bona situació financera dels comptes municipals després del pla de sanejament que va començar fa set anys ha permés que l'Ajuntament de València puga destinar ara després de la pandèmia la major part dels romanents originats en 2021 a finançar obres i inversions que milloren la ciutat i noves ajudes que faciliten a pimes i autònoms generar activitat econòmica”, ha explicat Sanjuán.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán