Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament escomet durant les vacances d’estiu intervencions de millora en 18 col·legis públics d’Infantil i Primària

Notario: “En un any hem augmentat un 7,8 % les obres de manteniment per incidir en la dignificació de les infraestructures educatives de València”

• Les millores compten amb un valor estimat de 200.000 euros

11/08/2022

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat este dijous que durant tot el mes d’agost es duran a terme intervencions de millora en 18 centres educatius d’Infantil i Primària de la ciutat per donar resposta a les necessitats detectades en el dia a dia i a través del diàleg continu amb la comunitat educativa. “El govern de Joan Ribó ha apostat fermament per la dignificació de les infraestructures educatives públiques de la nostra ciutat des del primer minut i ara en agost aprofitem el tancament dels col·legis per incidir en eixes obres de millora necessàries”, ha destacat.

 

Notario ha detallat que les intervencions que ara es desenvolupen se sumen a les que es fan constantment als centres educatius. “Més enllà de les habituals millores que van sorgint en el dia a dia, ara tenim un període en què podem intervindre evitant qualsevol molèstia a alumnat o professorat”, ha destacat.

Les millores compten amb un valor estimat de 200.000 euros i inclouen mesures de manteniment com ara la instal·lació o reparació del paviment de cautxú als patis dels CEIP Benimaclet, Prácticas, Tomás de Villarroya i José Soto Micó. També se substituirà la tanca dels CEIP Mare de Déu del Carme, Ballester Fandos, Juan Manuel Montoya i les Arenes. A més, s’escometran treballs d’impermeabilització en els CEIP Castellar-L’Oliveral, Magisteri Espanyol, Camí de l’Horta i Santiago Grisolía, així com en l’escoleta municipal Gent Menuda. D’altra banda, se substituiran els panells acústics perimetrals al CEIP Santiago Grisolía, on la regidora ha recordat que en estos moments també s’estan executant els treballs per instal·lar pèrgoles fotovoltaiques, en “una intervenció pionera en la nostra ciutat que generarà energia i alhora crearà noves zones d’ombra per a l’alumnat”.

Més intervencions de manteniment

Notario ha fet balanç dels treballs de manteniment realitzats als centres educatius durant un any, des de l’1 de juny de l’any passat fins al darrer 31 de maig, període en què es van registrar 10.617 intervencions, un 7,8 % més que en el mateix període de l’any anterior, quan se’n feren un total de 9.851. Eixes actuacions inclouen treballs de fontaneria, fusteria, electricitat, jardineria i obra civil, entre altres. També es va incrementar el pressupost destinat a eixe tipus d’intervencions, passant dels 579.000 euros en 2020 als 657.000 euros l’any passat.

“Volem tindre uns centres educatius públics en la ciutat de València en les millors condicions possibles”, ha afirmat Notario, qui ha situat eixa voluntat com “una prioritat d’este govern per oferir als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat els espais educatius que mereixen i necessiten”. És per això, ha explicat, que “augmentàrem més d’un 14 % el pressupost de manteniment i durant el curs escolar hem realitzat més de 10.500 intervencions de manteniment ordinari i ara aprofitem l’estiu per fer intervencions de millora en 18 centres d’Infantil i Primària de la ciutat atenent peticions dels mateixos centres per millorar les seues instal·lacions aprofitant l’absència de l’alumnat i el professorat”.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario