S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament instal·la 12 càmeres de vigilància al Parc Central per garantir la seua protecció

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que s'invertiran “prop de 80.000 euros per previndre accions que fan malbé el patrimoni protegit”

• L'objectiu de la iniciativa és dissuadir els possibles infractors

03/10/2022

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha començat la instal·lació de 12 càmeres de vigilància al Parc Central “perquè era necessària la correcta protecció del patrimoni protegit d'esta importantíssima zona verda”, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. L'Ajuntament de València invertix 76.885,82 euros en este projecte, que podrà estar finalitzat abans que acabe l’any.

 

L'Ajuntament de València, a través de l'Organisme Autònom de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana, ha començat la instal·lació de les 12 càmeres que han de garantir “la correcta protecció i conservació del Parc Central després d'alguns actes vandàlics que ha patit”, ha assenyalat el vicealcalde Sergi Campillo, qui ha recordat que la instal·lació de càmeres de vigilància “era necessària a causa de l'important patrimoni industrial que està protegit en este gran pulmó verd de la ciutat”. Les obres, que ja han començat, s'han adjudicat a l'empresa Pavapark Movilidad per 76.885,82 euros, “un contracte que es desenvoluparà en les pròximes setmanes perquè abans de final d'any puguen estar instal·lades”, ha afegit el vicealcalde i regidor.

El delegat d'Ecologia Urbana ha remarcat que el sistema de control “és sobretot una eina de prevenció que tindrà la Policia Local de València, que les controlarà des de la central en l’avinguda del Cid”, perquè el que perseguix “és dissuadir els possibles infractors i evitar les costoses reparacions posteriors” de les instal·lacions públiques al parc, com per exemple l’alqueria, els antics molls de tren o les naus protegides de Demetrio Ribes, “que com sabeu ja tenen equipaments públics com la Universitat Popular o la nau de cultura”, ha explicat.

Per a poder dissenyar i instal·lar un sistema de videovigilància al Parc Central, l'Ajuntament de València ha estés la seua pròpia xarxa de fibra òptica, de tal forma que es garantix la connexió de totes les càmeres amb la Central de Policia Local en l'avinguda del Cid, on s'hauran de visualitzar les imatges emmagatzemades, quan això siga necessari. Per tant, la part més elevada del contracte es destinarà a portar un cable de fibra òptica des del Parc Central fins a la Central de la Policia Local, i també a la instal·lació pròpiament dita de 12 càmeres.

Les càmeres que s'instal·laran comptaran amb la tecnologia starlight amb excel·lent rendiment en condicions de poca llum. També, el rang dinàmic de 133 dB permet capturar amb seguretat detalls en situacions de sobreexposició. Una altra característica que tindran és l’Essential Video Analytics, per a activar les alertes rellevants i recuperar les dades de manera ràpida.

Respecte a la ubicació de les càmeres, 7 de les 12 es col·locaran al perímetre del Parc Central, mentre que les altres 5 estaran en punts interiors, controlant fonamentalment els molls, les naus i l'alqueria.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo