S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València analitza innovacions amb perspectiva social impulsades en Poblats Marítims per a replicar en altres zones

• Tricicle amb assistència professional per a passejar a les persones majors

12/09/2023

  • L'Ajuntament de València celebra en Les Naus el tancament del projecte MAtchUP en les jornades “Poblats Marítims. Tu Decidixes com”
  • Paula Llobet destaca que esta iniciativa europea “és un exemple de com es pot aplicar la innovació i la tecnologia per a impactar positivament en la ciutadania”
  • MAtchUP finalitza després de 6 anys en marxa, amb accions desenvolupades amb caràcter social en l'àmbit de la mobilitat, l'energia i les TIC

Las Naves, el Centre d'Innovació Social i Urbana de València, ha acollit hui les jornades “Poblats Marítims. Tu Decidixes com” en les quals l'Ajuntament ha celebrat el tancament del projecte MAtchUP, una iniciativa europea coordinada i impulsada a València amb la marca local “El Marítim Innova” per a impulsar accions innovadores amb perspectiva social.

En esta trobada, en el qual s'han reunit més de 50 persones de l'àmbit públic i privat, la regidora d'Innovació, Paula Llobet, ha destacat que este projecte europeu “és un exemple de com es pot aplicar la innovació i la tecnologia per a impactar positivament en la ciutadania”. “La tecnologia no és la fi en si mateixa, només és el camí per a aconseguir els objectius”, ha afirmat; mentre que el coordinador del projecte, Ernesto Faubel, ha realitzat un balanç “positiu” de les accions desenvolupades en les diferents ciutats, i ha destacat “les fortaleses de treballar conjuntament amb més socis conjuminant àmbit públic i privat, la qual cosa confirma que l'enfocament ciutat intel·ligent i ciutat sostenible es fusionen perquè al final la ciutat intel·ligent és sí o sí sostenible”.

“Majors sobre rodes” i “De la cistella a casa”

A València, gràcies a esta iniciativa, els veïns i veïnes del districte Marítim han comprovat, per exemple, els avantatges de tricicles amb assistència professional per a passejar a les persones majors o de bicicletes elèctriques amb repartidor per a portar la compra a casa.

Durant les jornades s'han compartit estes i altres experiències, com les que han facilitat la implantació d'energies renovables, i s'ha celebrat un taller de “mapatge col·lectiu del districte Marítim” en el qual s'han plasmat “idees per a la consolidació d'un districte més innovador i sostenible amb propostes que es poden replicar en altres zones de la ciutat”.