S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcaldessa anuncia escoles de Pasqua i d’estiu gratuïtes per millorar la conciliació familiar

• La mesura es posarà en marxa en els tres centres escolars de propietat municipal

12/09/2023

  • L’alcaldessa de Valencia, María José Catalá, afirma que “hi ha molt de camí per recórrer per tal que la conciliació familiar siga una realitat i l’Ajuntament donarà passos decidits per ajudar les famílies”
  • L’Ajuntament, per mitjà de la Regidoria d’Educació, ja està treballant per posar en marxa esta iniciativa este curs escolar a les tres escoles municipals de la ciutat de València
  • A partir d’octubre, les escoles municipals obriran dissabtes de matí per a activitats esportives familiars, dirigides per tècnics de la Fundació Esportiva Municipal
  • Este curso escolar comença amb noves rutes escolars, nous entorns segurs i major presència de policia de barri a les escoles

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha visitat este matí el col·legi municipal de Benimaclet en l'inici de curs escolar i ha avançat línies d'actuació que el nou govern municipal implantarà en els col·legis municipals.

“Portem poc més de dos mesos de govern i ja hem pogut començar a posar en marxa mesures interessants com la creació de nous entorns escolars segurs perquè els xiquets accedisquen millor al col·legi, la posada en marxa de dos rutes escolars i una major presència policial als barris. Però anirem a més”, ha afirmat.

En este sentit, l'alcaldessa ha anunciat que ja s'està treballant per a implantar accions dirigides a millorar la conciliació familiar i, per això, es posaran en marxa escoles de Pasqua i d'estiu gratuïtes per als alumnes dels tres col·legis municipals. “Hi ha molt de camí a recórrer perquè la conciliació familiar siga una realitat i l'Ajuntament farà passos decidits per a ajudar les famílies”.

Igualment, també ha avançat que l'Ajuntament de València obrirà els col·legis municipals dissabtes al matí per a activitats esportives familiars. L'obertura de les instal·lacions esportives dels centres educatius en horari extraescolar perquè els veïns del barri puguen practicar esport “és una reivindicació històrica”, tal com ha recordat l'alcaldessa i, per això, “la Regidoria d'Esports, la Fundació Esportiva Municipal i la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de València porten tot l'estiu treballant per posar en marxa esta iniciativa”.

Esta iniciativa oferirà una àmplia varietat d'activitats organitzades per un grup de tècnics dissabtes al matí de 9.00 a 12.00 hores perquè els xiquets i els adults puguen gaudir i es fomente la participació de tota la família, sempre que existisca una demanda mínima.

La iniciativa es posarà en marxa des d'octubre en els tres col·legis municipals: CEIP municipal Santiago Grisolía, CEIP municipal Fernando de los Ríos i col·legi públic municipal de Benimaclet, que escolaritzen aproximadament un miler de xiquetes i xiquetes de la ciutat.

“Volem potenciar les activitats extraescolars i alhora fomentar l'esport i la salut entre els veïns de la ciutat. Per això, durem a terme esta iniciativa ja que els col·legis municipals són el punt de trobada perfecta perquè xiquets i famílies puguen practicar esport i passar els dissabtes al matí junts”, ha afirmat.

Ajudes escolars unificades

Catalá ha anunciat també la “convocatòria conjunta de totes les ajudes municipals escolars i, sobretot, les resoldrem molt abans amb una tramitació molt més àgil per a intentar que no es passe de curs sense haver cobrat l'ajuda del curs anterior, que és el que ha passat fins hui”. En este sentit, segons l’alcaldessa, “farem una convocatòria conjunta amb una resolució abans que finalitze l'any d'este mateix curs i també el pagament perquè, així, no acabe el curs sense haver rebut eixa ajuda donada per l'Ajuntament”. Per a Catalá, “es tracta d'una aposta molt clara per l'educació a la ciutat, per la infància, una aposta per una ciutat que vol ser pionera en servicis als xiquets més xicotets i, sobretot, una aposta clara per les escoles municipals”.

Pèrgola fotovoltaica

L’alcaldessa ha assegurat que al CEIP Benimaclet “s’estan fent diverses inversions i així, per exemple, hem fet un reforçament per tal que tinguen un wifi molt més potent i ajudar a la digitalització de tot el centre i també s’està instal·lant al pati una pèrgola amb plaques fotovoltaiques”. La pèrgola té unes dimensions de 30’75 x 6’09 metres i està formada per 108 vidres solars fotovoltaics que cobriran el 49% del total de la demanda d’energia de l’edifici. L’energia que no tinga un consum instantani s’abocarà a la xarxa de distribució d’energia elèctrica per a la compensació automàtica d’excedents. A més, la pèrgola permetrà dotar d’ombra la zona de bancs ubicada al costat de les pistes esportives.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

María José Catalá
María José Catalá