Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Un “Foc Penat” de palla d'arròs i imprés en 3D botarà foc a la falla municipal infantil

Galiana ha destacat l'ús de materials sostenibles per a l'elaboració d'este element que portarà les flames a la falla municipal infantil

• Es tracta d'una innovació eixida dels laboratoris de la Universitat Politècnica de València (UPV)

04/09/2021

La falla infantil municipal es botarà foc durant la Nit de la Cremà a través d’un “ninot” eixit dels laboratoris de la Universitat Politècnica de València (UPV). Batejat amb el nom de “Foc Penat”, està elaborat amb palla d'arròs, entre altres materials, i es tracta de l'últim dels resultats de l'equip de la UPV que treballa per a aconseguir nous materials amb els quals construir monuments fallers més ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

 

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat “l'ús de materials sostenibles per a un element protagonista en un moment molt especial”, en referència a la Nit de la Cremà, perquè “amb eixes flames que portarà a la falleta municipal el Foc Penat tancarem definitivament un cicle que necessitem superar ja i donar pas així a un altre en el qual confiem que la normalitat vaja guanyant espai”.

En esta ocasió, el grup format per Rubén Tortosa (Departament de Dibuix-Facultat de Belles Arts), José Ramón Albiol Ibáñez (Departament de Construccions Arquitectòniques-Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació), Miguel Sánchez (Departament d'Informàtica de Sistemes i Computació-ETSI Informàtica) i Xavier Mas (Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals/Institut de Restauració del Patrimoni) ha creat per a la falla municipal una rata penada feta amb palla i corfa d'arròs.

Esta innovadora rata penada serà la que iniciarà la cremà de la falla infantil. "Es tracta d'una peça xicoteta construïda en diverses seccions a través d'un sistema d'impressió 3D i palla d'arròs. La peça serà la portadora del foc que convertirà en cendres el monument infantil”, ha explicat Tortosa.