S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València mesurarà el grau de maduresa digital de les pimes amb una enquesta

Pilar Bernabé: “Amb esta enquesta volem impulsar la digitalització del comerç com a element clau per millorar la competitivitat del sector”

• L'enquesta inclourà 250 negocis

10/05/2022

L’Ajuntament, a través de València Activa i en col·laboració amb CEV València, mesurarà el grau de maduresa digital de les pimes amb una eina de diagnòstic. Esta ferramenta, a més de realitzar un diagnòstic, servirà de registre per participar en el projecte “Impulsa: Comerciotur4.0”, dins de l’estratègia del Pla de recuperació, transformació i resilIència, finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea.

 

La regidora titular de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha explicat que “amb esta enquesta volem impulsar la digitalització del comerç com a element clau per millorar la competitivitat del sector i el foment de la innovació comercial mitjançant l’adaptació als nous hàbits de consum marcats per una societat digitalitzada”.

“Esta eina de diagnòstic és clau per conéixer amb detall el nivell d’implantació de la digitalització en els comerços del centre històric, un dels districtes més afectats per la pandèmia. Només coneixent les necessitats reals dels nostres comerciants podrem ajudar-los com necessiten per fer-los més competitius, guiant-los en un procés de digitalització a la seua mida que els afavorisca i els permeta avançar”, ha indicat Bernabé.

Per part seua, la presidenta de CEV València, Eva Blasco, ha qualificat “d’estratègic per a la nostra economia i la nostra província l’avanç en digitalització de les pimes i autònoms; de fet, impulsar la transformació digital és un dels principals objectius de la confederació per als pròxims anys”.

“La crisi generada per la covid ens ha fet més conscients de la importància de la digitalització no només perquè augmenta la productivitat, sinó perquè actualment és simplement imprescindible per sobreviure en el mercat. Amb projectes com este, fruit de la col·laboració publicoprivada entre el sector empresarial i València Activa, podem ajudar al fet que este avanç siga més significatiu i més ràpid”, ha assegurat Blasco.

PROGRAMA IMPULSA: COMERCIOTUR4.0

El programa “Impulsa: Comerciotur4.0” té per objecte la digitalització del comerç de proximitat en les zones turístiques del districte de Ciutat Vella i comprendrà el diagnòstic, acompanyament i formació individualitzada a 250 pimes i autònoms i autònomes en la seua transformació digital.

Poden participar en este programa pimes o autònoms i autònomes amb codi CNAE que s’incloga dins del grup 45, 46 o 47. A més, el local de desenvolupament de l’activitat haurà de trobar-se al districte de Ciutat Vella i, en cas de no disposar de local de desenvolupament de l’activitat, el domicili fiscal haurà d’estar en este districte.

Per poder accedir a esta enquesta per establir un diagnòstic clar del grau de penetració de les tecnologies en el dia de les pimes cal accedir a este enllaç https://infovalenciactiva.typeform.com/MDigitalVactiva i respondre cada qüestió segons la situació real de l’empresa participant en el moment actual.

Pilar Bernabé ha recordat que un dels objectius que es perseguix des de l’Àrea de Desenvolupament Innovador és afavorir la digitalització del comerç per aconseguir major eficiència, més estalvi de costos i millor productivitat. “Des de l’Ajuntament de València acompanyarem tots els comerços del centre històric en el procés de transformació digital des de l’inici fins al final”, ha manifestat la regidora.

Finalment, Eva Blasco ha volgut valorar “l’important pas que en els últims mesos han donat moltes pimes en matèria d’innovació i digitalització” i s’ha mostrat confiada que este projecte, així com altres que puguen sorgir gràcies al suport dels fons Next Generation, “situen les empreses valencianes a l’avantguarda de la digitalització”.