S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Fonteta guanya 1.100 seients per a l’elecció de les candidates a FMV i FMVI 2024 en emprar un escenari de 360 graus

• Cartell d'Iván Tortajada

21/09/2023

  • Les noves entrades s’han distribuït entre les comissions falleres

 

  • L’artista Iván Tortajada aposta pel blau reial en el cartell de la Gala Fallera

Un escenari de 360 graus permetrà que la pròxima Elecció de les Candidates a Falleres Majors de València 2024, que se celebrarà al Pavelló de la Font de Sant Lluís el pròxim 30 de setembre, dispose de 1.100 seients més que en les últimes edicions, que es distribuiran entre les comissions falleres. Així ho ha assegurat el regidor de Festes i Tradicions i president de la Junta Central Fallera, Santiago Ballester, qui hui ha presentat el cartell anunciador i els actes previstos per a este esdeveniment que, enguany, porta per nom “Regines”.

Ballester ha afirmat que “les noves entrades s'han posat a la disposició de les comissions falleres, sobretot per a aquelles que, com sabeu, tenen una preseleccionada i tenen molta il·lusió en què vagen més persones de la seua comissió”. Amb esta millora, cada comissió que tinga candidata disposarà de sis entrades més i una entrada més per candidata. És a dir, 22 entrades per a falles amb candidates i 5 per candidata. Es mantenen 4 entrades per a la resta de comissions.

El regidor ha presentat els actes previstos per a la gala, del qual ha dit que “serà un espectacle a les nostres reines i d'això va l'espectacle, reines d'altres continents, però, per descomptat, relacionat amb les nostres reines, que són les nostres Falleres Majors”. Ballester espera que l'espectacle “agrade perquè l'hem tractat amb molt d'afecte, al mínim detall i està implicada tota la Junta central Fallera”.

El cronograma de la gala preveu que les portes de la Fonteta s'òbriguen a les 18 hores ja que l'acte començarà a les 20 hores i tindrà una duració aproximada de 3 hores. Enguany, 18 falles participaran en la gala. Les comissions falleres participants són Barraca-Espadà, Duc de Gaeta, Pere Cabanes-Joan XXIII, Acàcies-Picayo, Equador-Alcalde Gurrea, Domingo Orozco, Illes Canàries-Trafalgar, Bisbe Amigó, El Charco (Catarroja), Montolivet, Peu de la Creu, Lepant, Marqués de Montortal, Cadis-Dénia-Germanies-Sueca, Pius XI-Fontanars dels Alforins, Aras de Alpuente-Castell de Pop, Major-Moraira i Cadis-Dénia.

En l'espectacle programat participaran més de 75 ballarins entre professionals de la companyia “Sagitari” i del ballet “Òpera” d'Ontinyent i els fallers que col·laboren. En l'escenari s'utilitzaran més de 300 vestits així com diferents elements mòbils escenogràfics. Els espectadors assistents podran contemplar l'espectacle “Regina”, un homenatge a les diferents reines de la Història; “L’esplendor d’una regina”, una comparativa de les reines d'època amb els nostres vestits tradicionals; el número musical “Els colors d'una reina”, un recorregut per les danses i la música altres continents; i el número musical “Regina del sol”, que està dedicat a la figura de Cleopatra. Tot un viatge per les reines al llarg de la Història per a acabar amb la festa de les Falles i les falleres majors.

L'acte comptarà amb dos parts, la primera en la qual la fallera major de València 2023, Laura Mengó, i la fallera major Infantil de València 2023, Paula Nieto, i les seues corts d'honor s'acomiadaran del col·lectiu faller. Després del descans, començarà la segona part amb la desfilada de les candidates i en totes dos parts s'intercalaran els números musicals. Posteriorment, es procedirà a la lectura per part del Secretari General de JCF del veredicte de tots dos jurats, amb el quual quedaran triades les corts d'honor i falleres majors de València de 2024. El dia 10 d'octubre l'alcaldessa de València donarà a conéixer els noms de les Falleres Majors de València amb la tradicional telefonada.

Blau real

L'il·lustrador i artista faller Iván Tortajada Estellés ha dissenyat el cartell de la Gala Fallera, un cartell que aposta pel blau real i que també juga amb altres elements relacionats amb la reialesa com la flor de lis. El cartell de Tortajada també dibuixa una fallera i porta per títol el lema de la gala: “Regines”, així com la data i el lloc triat per a la celebració.

Iván Tortajada Estellés (València, 19 de juny de 1991) és llicenciat en Belles Arts i màster en producció artística per la Universitat Politècnica de València. Com a artista faller, va debutar en 2016 en la secció infantil i, en els anys 2018 i 2019, va obtindre el primer premi de la secció especial.

Recursos multimèdia

Santiago Ballester
Santiago Ballester 2