S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aposta per la tira de comptar de Mercavalencia, "però no per les que facen competència deslleial als mercats municipals"

• El mercat majorista de la ciutat mou més de 1.200 milions d'euros a l'any

20/11/2023

  • Mercavalencia disposa de fins a 300 llocs on qualsevol agricultor pot vendre els seus productes, “això és fer costat a l'agricultor no el que feia l'anterior govern d'imposar-la al costat de comerços i mercats”, explica el regidor de Comerç i Mercats, Santiago Ballester
  • El mercat majorista de la ciutat mou més de 1.200 milions d'euros a l'any i segueix en creixement per a continuar sent un dels més importants d'Espanya

Una delegació de l'Ajuntament de València, integrada pel regidor de Comerç i Mercats, Santiago Balllester, i el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Carlos Mundina, han visitat este matí Mercavalencia, acompanyats del Conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre.

Ballester ha explicat que l'Ajuntament treballarà “perquè Mercavalencia continue sent una referència en el mediterrani, és el mercat majorista de la ciutat i mou més de 1.200 milions d'euros a l'any. Ajudarem perquè continue en creixement i siga un dels més importants d'Espanya”.

A més, ha anunciat que l'actual equip de govern “apostarà, com ja va anunciar, per limitar la tira de comptar únicament a Mercavalencia, i no per unes altres que suposen una competència deslleial per a les fruiteries dels mercats”.

Mercavalencia disposa de fins a 300 llocs on qualsevol agricultor pot vendre els seus productes, “això és donar suport al camp, i no el que feia l'anterior govern, que la imposava al costat de comerços i mercats”, assegura Ballester.

La tira de comptar és l'espai en el qual els xicotets agricultors de l'horta acudeixen per a la venda directa dels seus productes, frescos i acabats de collir. Hui, la nau de la tira de comptar ocupa una superfície de 6000 m² en la qual un total de 1300 agricultors, entorn de 300 per sessió, comercialitzen els productes que ells mateixos cultiven i cullen, entre 30.000 i 40.000 tones de fruites i hortalisses.

Els regidors han visitat al costat del conseller la tira de comptar, el mercat de fruites i hortalisses i l'escorxador i mercat de carns i han pogut comprovar de primera mà “el potencial de l'activitat comercial i distribució majorista de les empreses situades en Mercavalencia, amb un volum anual de vendes de més de 345 mil tones d'aliments i un valor de 825 milions d'euros”, destaca el regidor.

50.0000 m², mercat de fruites, peixos i carns

Mercavalencia ocupa una superfície pròxima a 500.000 m² i compta amb Mercats de fruites i hortalisses, peixos, flors i carns, en els quals desenvolupen la seua activitat unes 135 empreses majoristes. A més, en la Zona d'Activitats Complementàries estan instal·lades 42 empreses de distribució, logística i altres serveis. L'activitat de Mercavalencia genera un trànsit anual de 1,1 milions de vehicles.

El Mercat de fruites i hortalisses ocupa una superfície pròxima a 23.000 m², en la qual operen unes 68 empreses majoristes, que comercialitzen anualment unes 170.000 tones de fruites, hortalisses i creïlles, amb un valor pròxim als 190 milions d'euros.

El Mercat de peixos ocupa una superfície d'uns 10.000 m². En el seu recinte, operen 20 empreses de distribució majorista. La comercialització ascendeix anualment a unes 63.000 tones de productes pesquers, amb una valor d'uns 460 milions d'euros anuals.

L'activitat en l'escorxador i el mercat de carns de Mercavalencia ocupa una superfície d'uns 22.000 m² que inclou a 12 empreses, amb un volum de 79.000 tones i un valor de 159 milions d'euros. La Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) té una superfície global de 123.000 m².

Recursos multimèdia

Santiago Ballester