S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El regidor de Mobilitat convida la ciutadania a participar en el Dia sense Cotxes, que se celebra divendres que ve, dia 22

• L'accés als autobusos de l'EMT serà gratuït durant tota la jornada

20/09/2023

  • L'objectiu d'esta iniciativa és promocionar el transport públic i conscienciar la ciutadania de l’importància de fer ús del transport sostenible
  • Durant tota la jornada, l'accés als autobusos de l'EMT serà gratuït
  • Jesús Carbonell ha subratllat l'objectiu del govern local de “fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat”

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, ha convidat els veïns i veïnes de València a participar divendres que ve, dia 22, en el Dia Sense Cotxes, que se celebra en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Tal com ha explicat Carbonell, l'objectiu d'esta iniciativa internacional és “promocionar el transport públic i conscienciar tota la ciutadania de la importància de fer ús del transport sostenible”.

Amb este motiu, i per tal de facilitar que els veïns i veïnes puguen realitzar els desplaçaments per la ciutat, l’accés a tots els autobusos de l'EMT serà totalment gratuït durant tota la jornada a València . “Volem fomentar una mobilitat sostenible a la ciutat”, ha afegit el regidor Jesús Carbonell, qui ha subratllat la importància d'esta mena d'accions de sensibilització.

La celebració d'esta jornada europea data de l'any 2000, quan la Comissió Europea va aprovar la celebració del Dia sense Cotxes cada 22 de setembre. En este context, els països membres de la UE impulsen diferents iniciatives per a conscienciar sobre l'ús responsable del trànsit motoritzat i per a promoure alternatives sostenibles com el transport públic, així com les bicicletes i els vehicles que utilitzen fonts d'energia diferents dels combustibles fòssils (elèctrics, de gas, hidrogen...)

“Junts estalviem energia Combina i mou-te!".

La Setmana Europea de la Mobilitat va arrancar el passat dia 16 a València, sota el lema “Junts vam estalviar energia Combina i mou-te!". Fins divendres que ve 22, l'Ajuntament està desenvolupant nombroses iniciatives de tota mena en dos escenaris principals: els jardins del Real (Vivers) i la plaça de l'Ajuntament. Des d'este cap de setmana, i fins al dia 22, als Jardins de Vivers s'estan desenvolupant tallers i jocs sobre educació viària i mobilitat responsable. A més, els col·legis de la ciutat participen també estos dies en activitats de formació i sensibilització als carrers de la ciutat: més de 800 alumnes d'Educació Primària prenen part esta setmana en la la activitat pràctica titulada “Multes morals de Francesco Tonucci”, una iniciativa dirigida a desenvolupar i estimular les actituds de tolerància i respecte a la mobilitat de les persones des de la infància.

D'altra banda, la plaça de l'Ajuntament va acollir, el cap de setmana passat, una exposició de cotxes i motos antigues de la Policia Local, que va comptar amb la visita del regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell. A més, durant tota la setmana el Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament celebra unes jornades de portes obertes, en les quals la ciutadania pot conéixer, de primera mà, com funciona la gestió de la mobilitat a la ciutat, en les instal·lacions situades en les dependències municipals del carrer d'Amadeu de Savoia, 11.

La Setmana Europea de la Mobilitat culminarà el dia 22 amb una nova edició del Dia Sense Cotxes.

Recursos multimèdia

Jesús Carbonell