Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València, “ciutat referència en esport LGTBI”

Bernabé: “La nostra ciutat serà seu dels Gai Games en 2026 dins d'un projecte molt més allà de l'esportiu”

• El 19 de febrer se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfobia en l'Esport

18/02/2022

“Demà, 19 de febrer, se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfobia en l'Esport i la Fundació Esportiva Municipal de València i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de València volen mostrar el seu compromís amb un esport igualitari i divers, lliure de discriminació i LGTBIfobia. De fet, València continua treballant per convertir-se en referent com a ciutat inclusiva, tolerant i ‘gayfriendly’, especialment després d'haver sigut designada com a seu oficial dels Gai Games de 2026”, tal com ha afirmat hui la regidora d'Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé.

 

La regidora ha volgut transmetre que “València celebra un any més el Dia Mundial contra la LGTBIfobia en l'esport i per descomptat este any d'una manera especial en el qual oficialment la nostra ciutat és la seu dels Gai Games 2026”.

En este sentit, la regidora d’Esport ha destacat que “durant tot este temps treballarem en un projecte que va molt més allà d'un projecte esportiu, econòmic i turístic o cultural, també és un esdeveniment que servirà per a posicionar a esta ciutat com un referent d'una ciutat diversa i inclusiva que posa per damunt de tot els drets de les persones que volen practicar esport en total llibertat i inclusió”.

Cal recordar que els Gai Games de 2026 tindran una duració de 12 dies, se celebraran entre el 27 de maig i el 7 de juny d'aqueix mateix any i esperen acollir a unes 15.000 persones participants i 100.000 visitants, aproximadament, amb un impacte econòmic de 120 milions d'euros.

 

Una data en record de Justin Fashanu

 

Esta efemèride se celebra en esta data ja que el 19 de febrer de 1961 va nàixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que es va identificar públicament com a homosexual. Fashanu va veure com la seua carrera va quedar truncada per la seua orientació sexual i va ser víctima d'assetjament, insults i homofòbia fins que, l'any 1998, es va suïcidar.

Per eixe motiu, el 19 de febrer se celebra a tot el món el Dia Internacional contra la LGTBIfobia en l'esport. Una jornada que pretén recordar al futbolista britànic, denunciar les pressions i la violència que pateix el col·lectiu LGTBI+ dins del món de l'esport i acabar amb els tabús i les barreres.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé