S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Servicis Socials proposarà candidats per formar part de la plantilla d’una empresa dedicada a l’atenció de persones majors

• Prèviament al conveni, 15 usuaris de Servicis Socials han realizat un curs sobre ajuda a domicili; l'empresa AIUDO es compromet a contractar la meitat

22/04/2022

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat que la Junta de Govern Local de hui ha aprovat el conveni de col·laboració de l’agència de col·locació dels servicis socials municipals, València Inserta, amb l’empresa AIUDO (Auxistencia S.L) per a la inserció dels col·lectius vulnerables que són usuaris dels centres municipals de servicis socials.

 

Així, este conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València i AIUDO, per desenvolupar un conjunt d’accions que faciliten la recol·locació de les persones usuàries dels programes d’ocupació València Inserta, tindrà en compte les ofertes de treball que demane l’empresa a la ciutat de València, de manera que l’Ajuntament formarà els usuaris dels centres de servicis socials de forma específica a partir de les seues necessitats.

València Inserta contempla el contacte permanent amb empreses com una de les estratègies d’inserció sociolaboral més efectives per a la inclusió d’aquells col·lectius usuaris dels servicis socials municipals amb dificultats especials per a l’accés al mercat de treball. Són persones en risc o exclusió social.

L’empresa AIUDO es dedica a millorar la qualitat de vida de les persones majors, acompanyant-les amb cuidadors especialitzats per a cada situació particular amb l’objectiu que visquen de manera digna en el seu domicili, amb un volum d’activitat que genera necessitats de contractació que poden ser ateses pel dispositiu d’inserció del projecte València Inserta, oferint una oportunitat d’inserció per a les persones participants en este.

Des del passat 4 d’abril s’està realitzant un curs superior de servici d’ajuda a domicili d’un mes de durada i 96 hores teòriques amb 25 hores de pràctiques en domicilis, en el qual participen 15 persones usuàries de València Inserta, amb un compromís per part de l’empresa de contractació del 50 % de l’alumnat participant. Este curs, previ al conveni, ha tingut un cost de 2.830 euros i s’ha organitzat atenent les característiques i necessitats de les persones usuàries. A partir d’esta primera acció es va plantejar la necessitat de formalitzar un conveni per crear un marc estable de col·laboració.

Isabel Lozano ha manifestat que “la signatura d’este conveni ens permetrà poder inserir persones amb importants dificultats per poder accedir al mercat laboral ateses les seues característiques de baixa formació i qualificació, i intentar que puguen obtindre un treball d’acord amb les seues necessitats”.

A més, Isabel Lozano ha destacat que “des de l’Ajuntament ens dediquem cada dia a fer més eficaç la gestió dels recursos que atenen els nostres veïns i veïnes en risc o en situació d’exclusió social”. La regidora ha indicat que es tracta de “persones amb circumstàncies molt diverses”. Segons l’edil, “la majoria viuen en un estat d’empobriment crònic que es perpetua generació rere generació, passant de pares a fills i de fills a néts com si d’una malaltia genètica es tractara”.

En eixe sentit, ha apuntat Lozano, “troben dificultats enormes per formar-se, per tindre una vivenda digna, per incorporar hàbits i codis socials que a la resta ens resulten evidents i, especialment, per accedir a una feina”. Per això, “esta sèrie de convenis amb empreses són molt importants per obrir-los portes i finestres vitals, ja que així podem generar una xarxa de col·laboració amb empreses de la ciutat per donar oportunitats de feina a estes persones amb dificultats especials: sense recursos; exrecluses; joves sense formació; persones majors de 45 anys aturades de llarga durada; amb diversitat funcional, intel·lectual o mental o dones víctimes de violència o tràfic per a l’explotació sexual”.