S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Es formalitzen 176 contractes en el primer semestre de 2022, un 53 % més que en el mateix període de l’any anterior

• Façana de l'Ajuntament de València

08/08/2022

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha fet un balanç molt positiu del treball realitzat pel servici municipal de Contractació durant el primer semestre d’enguany, període en què s’ha registrat un augment de la contractació pública d’un 53 % respecte del mateix període en 2021 quan es van registrar 115 contractes formalitzats. En el mateix període d'enguany n'han sigut 176.

 

"Al mes de juliol s'ha arribat a una xifra de contractes històrica amb 176 contractes formalitzats, que són 129 contractes més que els formalitzats pel PP en tot l’any 2014, el seu últim any complet de govern, quan va adjudicar 47 contractes en tot l’any", ha assegurat. 

En els últims anys s'ha produït un augment ininterromput del volum d'expedients tramitats pel servici de Contractació per raons diverses, com ara l'augment del pressupost de l’Ajuntament de València, que enguany és de més d’un milió d’euros, així com la necessitat de gestionar diferents fons de finançament provinents de diferents àmbits (autonòmics, estatals i europeus), com és el cas dels fons Next Generation; o les inversions provinents dels projectes del Decidim VLC, que han suposat un increment molt notable de la gestió financera de l’Ajuntament de València i, per tant, dels procediments de contractació pública que "estan servint per reactivar de manera molt notable l’economia de la ciutat, com demostren les xifres d’ocupació i d’inversions".

Notario ha volgut comparar l’any 2021 amb 2014. "2021 va tancar amb 347 expedientes tramitats, el que suposava un augment del 638,29% respecte de l’últim any complet de governs del PP. A més, hem reduït el temps de tramitació dels expedients un 70,37% en els contractes d'obres, un 63,24% en els de servicis i un 67,42% en els de subministraments. "Este augment dels expedients i la dràstica reducció dels terminis demostra que gestionem de manera eficient, responsable i racional els recursos públics de tots els valencians i valencianes", ha destacat Notario.

Gràcies al procés d'optimització del servici i modernització dels processos posats en marxa en 2015 amb mesures que han suposat la reforma i la modernització del servici de Contractació a través de l'estandardització dels processos i la formació contínua del personal propi d'eixe servici i d'altres, "hem aconseguit una major eficiència i una agilització en la tramitació dels contractes".

A més, ha explicat que el context d’inestabilitat provocat per la crisi sanitària i la guerra d'Ucraïna ha obligat al servici de Contractació a adaptar-se contínuament a la nova realitat: els plecs s'han hagut de revisar per a ajustar-los a les noves circumstàncies, de tal manera que la seua elaboració ha sigut molt més lenta; altres contractes han quedat deserts, en gran part a causa de la nova conjuntura després de la convocatòria d'un procediment i que no estava prevista en els plecs que regien la contractació.

La regidora ha posat en valor que "l’eficiència en la gestió unit a la bona organització del servici de Contractació i la bona coordinació amb la resta de servicis implicats en els procediments de licitació és fonamental perquè els processos de contractació es realitzen de manera àgil, ja que és un fet que redunda en l’optimització dels recursos públics, per una banda, i, d’altra, en un servici públic de major qualitat a la ciutadania així com en beneficis per al teixit empresarial, motiu pel qual continuem implementant diferents eines que ens permeten assumir un major nombre de licitacions, com demostren les xifres tant de contractes com d’inversions executades".

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario