S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València bonificarà el 95% de l'IBI als comerços centenaris de la ciutat

Sanjuán: “És important que, com a ciutat, combinem el desenvolupament econòmic i mantindre una identitat comercial que ens fa atractius”

• La iniciativa ha estat impulsada i consensuada amb l'Associació de Comerciants del Centre Històric de València

23/06/2022

La Regidoria d'Hisenda modificarà les Ordenances Fiscals de l'Ajuntament per tal d’incorporar una bonificació del 95% de l'Impost de Béns immobles (IBI) a tots els comerços de la ciutat amb més de 100 anys d'activitat. Este nou incentiu fiscal per a protegir els establiments que doten d'una identitat pròpia a la ciutat de València se suma a l'exempció que ja s'aplica a altres 13 locals de la ciutat que tenen la catalogació de comerços emblemàtics. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que esta mesura, “impulsada, treballada i consensuada amb l'Associació de Comerciants del Centre Històric de València, ajudarà a preservar la identitat comercial pròpia que té la ciutat de València enfront de l'avanç de les superfícies comercials més impersonals i globalitzades que s'està produint en les grans urbs”.

 

Sanjuán ha incidit en la importància d'esta mena de beneficis fiscals per a ajudar al fet que el comerç més singular de la ciutat puga mantindre les portes obertes. “L'Ajuntament de València bonificarà a partir de l'any que ve el 95% de l'IBI tots els comerços de la ciutat que tenen més de 100 anys. L'objectiu és que estos llocs que són emblemàtics a la nostra ciutat continuen sent punts de referència als nostres barris i que continuen aportant singularitat a l'entorn de la ciutat”, ha defensat el regidor.

L'edil d'Hisenda ha destaca, a més, que esta modificació de les ordenances fiscals per a incloure l'exempció fiscal als comerços de més de 100 anys d'activitat continuada afectarà de moment una desena d'establiments en tota la ciutat. “És molt important que, com a ciutat, combinem el desenvolupament econòmic amb mantindre una identitat que ens fa atractius i que fa que esta siga una de les millors ciutats del món per a viure”, ha manifestat Sanjuán.

Esta mesura de protecció dels comerços tradicionals de la ciutat s'afig a l'exempció que ja està inclosa en les ordenances fiscals de València per als comerços emblemàtics registrats en la Guia de Comerços Emblemàtics de València. Actualment, 13 d'estos locals dels 45 que conformen la Guia en els diferents districtes de la ciutat ja es beneficien d'esta bonificació del 95% en l'IBI pel que Sanjuán ha animat la resta de registrats a sol·licitar l'exempció.

En esta línia, també es van introduir modificacions en les ordenances fiscals per a bonificar tant l'IBI com l'IAE a les sales de la ciutat que desenvolupen activitats d'arts escèniques i música en directe. Amb el canvi, la majoria d'estos espais singulars de la ciutat també poden optar a una bonificació del 60% en l'IBI, tant si compten amb un mínim de 30 anys d'activitat, com si part de la seua programació és en valencià. Igualment, també es va incorporar una bonificació en l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) per a tots els establiments que desenvolupen espectacles i arts escèniques permanents a València. Amb esta modificació, totes les sales podran acollir-se a una reducció del 60% en el rebut de l'IAE.

Així mateix, des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez també es va incloure en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella una sèrie de requisits per a garantir el manteniment de les botigues artesanals i emblemàtiques del cor de la ciutat. En el document es prohibix la instal·lació de botigues de conveniència i l'articulat incidix en el foment de totes aquelles activitats originals relacionades amb l'edifici de què es tracte o vinculades al comerç de productes de ceràmica, productes tèxtils, brodats, passamaneria, locals o negocis dedicats a la venda d'elements associats a la cultura en general, llibres, fotografies, mobles i objectes antics, obres d'art, joieries, argenteries, tallers de disseny o d'artesans i similars.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán