S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova la convocatòria del xec escolar per al curs 2023-2024

Les famílies podran percebre fins a 120 euros al mes per a l'escolarització dels fills i filles a les escoletes de la ciutat

• L'import global de les dues convocatòries del xec escolar per al curs 2023-2024 és de més de 3,7 milions d'euros

28/04/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres les bases de la convocatòria del xec escolar, l'ajuda municipal l'objectiu de la qual és facilitar l'escolarització de l'alumnat en edat infantil, i permetre a les famílies amb menors recursos econòmics que els seus fills i filles puguen accedir a una escola infantil de la seua lliure elecció. La quantia màxima de l'ajuda és de 120 euros al mes i es concedix per un període d'11 mensualitats (entre els mesos de setembre a juliol).
 

De fet, i tenint en compte la gratuïtat de les places per a xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys a través del bo infantil de la Generalitat, que cobrix el cost de l'ensenyament de setembre a juny, l'Ajuntament realitzarà una segona convocatòria de xec escolar, a l'octubre d'enguany, dirigida a l'alumnat de 2 i 3 anys d'edat per a cobrir específicament el mes de juliol (ja que la resta de mesos l'escolarització és gratuïta). Com és conegut, el xec escolar és compatible amb el bo infantil de la Generalitat, per la qual cosa les famílies poden ser beneficiàries de totes dues ajudes i sumar les quanties de estes per tal de reduir el cost de l'escolarització a les escoletes. Les sol·licituds del xec escolar s'efectuaran en dues convocatòries per a poder disposar de la relació d'alumnat beneficiari de l'ajuda de bo infantil autonòmic, la qual cosa permetrà gestionar l'ajuda de xec escolar del mes de juliol per a menors d'esta franja d'edat de manera més àgil i eficaç.

L'import global de les dues convocatòries del xec escolar per al curs 2023-2024 ascendix a més de 3’7 milions d'euros, i tal com ha recordat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, “l'objectiu de la convocatòria és donar suport a la labor de les escoletes i a les famílies que tenen dificultats per a fer front a una escolarització primerenca per motius econòmics, facilitar la conciliació familiar i afavorir la igualtat d'oportunitats”.

Les sol·licituds es poden descarregar en la pàgina web municipal https://educacio-valencia.es/xec-escolar/, i el termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València, BOP.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez