S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València commemora el centenari de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats

L'Ajuntament se suma a la celebració en nom de tota la ciutat

• Trasllat de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats

13/05/2023

València commemora este cap de setmana el centenari de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats, una efemèride que apel·la al conjunt de la ciutadania més enllà dels sentiments religiosos. Durant tot el cap de setmana se succeiran els actes de tota mena (música, volteig de campanes, ball, litúrgia i pirotècnia) en una celebració que transcendix i es projecta com a element cultural i identitari de la ciutat de València.
 

L'Ajuntament de València se suma, en nom de tota la ciutat, a la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, que es commemora este cap de setmana, amb un significat especial amb motiu del centenari de la coronació pontifícia de la imatge, que va tindre lloc el 12 de maig de 1923. Amb este motiu, enguany s'ha incrementat de manera notable la col·laboració municipal al actes (el pressupost s'ha augmentat un 200%) per al desenvolupament d'un ampli programa d'activitats extraordinàries. El conveni s'ha incrementat en 53.695,52 euros, fins a arribar als 80.817,70 euros.

A més, l'Ajuntament de València ha acollit esta setmana la presentació del mantell que lluirà la imatge diumenge que ve, un aixovar restaurat a partir del tern arquebisbal utilitzat en la segona coronació de la imatge.

Enguany, la festivitat guanya una jornada extra que, entre altres activitats, inclourà la celebració de la dansà infantil el dijous, per a poder celebrar la processó extraordinària prevista el divendres. Respecte al programa pirotècnic, s'ha inclòs una destacada novetat: la mascletà nocturna del dissabte, vespra del dia de la Mare de Déu, a la plaça de l’Ajuntament, a banda de la tradicional mascletà del diumenge. Les celebracions inclouen una ornamentació especial extraordinària amb motiu del centenari de la coronació

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr