Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull diumenge 24 d'abril la carrera “Ponle Freno", per la seguretat viària

Els fons es destinaran íntegrament a projectes de sensibilització i prevenció o de suport a víctimes d'accidents de trànsit

• La recaptació de les inscripcions es destinarà, entre altres projectes, a iniciatives de sensibilització i prevenció

06/04/2022

La carrera “Ponle Freno”, que s'emmarca en una iniciativa en la qual participen 9 ciutats amb l'objectiu de conscienciar a la societat de la importància de la seguretat viària per a reduir els accidents de trànsit, se celebrarà a València diumenge 24 d'abril. La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha presentat hui esta prova, organitzada per Atresmedia, amb la col·laboració de l'Ajuntament i patrocinada per Fundació AXA, i ha ressaltat que la recaptació de les inscripcions serà per al projecte d'atenció integral i intervenció psicològica a víctimes i familiars de sinistres de trànsit impulsat per STOP Accidents.

 

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha presentat esta carrera, “que fomenta l'esport popular i difon el missatge de salvar vides”. “Es tracta d'una festa familiar, que tindrà meta i eixida en l'avinguda Germans Maristes, al costat del Pavelló Municipal Font de Sant Lluís, se celebrarà en dues modalitats (de 5 i 10 quilòmetres), i comptarà carreres infantils gratuïtes”, ha resumit l'edil, després de convidar “a tots els valencians i valencianes, que tradicionalment es bolquen amb les carreres populars, perquè participen en esta prova, que a més té una fi solidària, el de visibilitzar la xacra social que són els accidents de trànsit que generen tant de dolor en tantes famílies”.

En la presentació d'esta carrera, que s'ha celebrat en el Dia Internacional de l'Esport, també han participat la responsable comunicació Circuit Carreras "Ponle Freno", Natalia Rico; el director Centre d'Estudis i Opinió "Ponle Freno" – AXA, Iñaki Lerga; la presidenta en la Comunitat Valenciana de Stop Accidents, Ana Novella; el campió del món de marató, Martín Fiz.

Tots han coincidit en destacar que el circuit de carreres “Ponle Freno”, del qual forma part València, “és la major plataforma d'acció social per la Seguretat Viària” i que enguany, en el qual bat rècord de ciutats participants, “torna amb especial força als carrers després de la pandèmia”. Amb els diners que es recapte de les inscripcions es consolidaran accions que duu a terme l'associació Stop Accidents que treballa amb els familiars de les víctimes per a alleujar el duel després de patir la violència viària”.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé