S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València és la meta final de la segona edició del Campionat Europeu de Ciclisme Adaptat

• Plànol amb el recorregut del Campionat Europeu de Ciclisme Adaptat

07/09/2023

  • Els Poblats Marítims i Algirós alberguen el circuit de 6,6 km que recorreran unes 97 persones, el 14% de les quals són dones.
  • La prova es desenvoluparà este diumenge, 10 de setembre, entre les 9:00 i les 12:00 hores. Els talls al trànsit començaran a les 6:00 hores

Els districtes de Poblats Marítims i de Algiròs acolliran, per segon any consecutiu, l'etapa final del Campionat Europeu de Ciclisme Adaptat. Esta prova, que forma part del II València European Paracycling Cup, és una contrarellotge que es durà a terme en un recorregut de 6,6 Kilòmetres i acabarà de decidir els campions de la present edició d'esta competició internacional. Es desplegarà este diumenge, 10 de setembre, entre les 9:00 i les 12:00 hores. Si bé, els talls de trànsit començaran a les 6:00 hores.

La regidora d'Esports, Rocío Gil, ha presentat hui esta prova que “busca la seua consolidació en el calendari nacional i internacional de l'esport adaptat i que projecta la imatge de València com un municipi inclusiu”, i ha assegurat que “la ciutat, que este cap de setmana també acull l'eixida de la volta ciclista a la província Sub23, a es bolcarà el diumenge per a animar a les i els ciclistes, entre els qui es trobaren els millors paraciclistes nacionals, com el valencià Ricardo Ten, o Maurice Eckhard”, que han participat hui en la presentació d'esta competeció.

Després de ressaltar “el gran nivell dels participants d'esta competició europea”, Rocío Gil ha destacat que esta carrera serà puntuable per al Rànquing UCI continental C1 que determina els millors corredors del moment en les modalitats de Bicicleta de mà, Tricicles, Tàndem i Bicicletes, i ha aplaudit al club organitzador “per la seua implicació per la igualtat i la inclusió”.

Pel que respecta a les dades de participació, enguany s'ha incrementat el nombre de ciclistes. Així, enfront dels 68 participants de 2022, en la present edició s'han comptabilitzat 97 inscripcions. El 14% d'estes són de dones i el 86% restant d'homes. Per procedència destaca que el 14% de les persones inscrites procedixen d'11 països diferents, i la resta d'Espanya, sent la Comunitat Valenciana la que compta amb major nombre de ciclistes.

Recorregut i afecció al trànsit

El recorregut del circuit s’iniciarà al carrer de José Ballester Gozalvo i continuarà per Isabel de Villena, Arnaldo de Vilanova, Enginyer Fausto Elio (en sentit contrari al del trànsit motoritzat), avinguda dels Tarongers (anada i tornada per la banda més nord de la calçada –en el sentit del trànsit motoritzat cap a l’avinguda de Catalunya-), Enginyer Fausto Elio, Mendizábal, Isabel de Villena fins a la meta al carrer de la Font d’en Carròs.

Talls al trànsit previs

El muntatge de la zona d’eixida i meta implicarà talls al trànsit rodat des de les 6:00 hores al carrer de José Ballester Gozalvo i de la Font d’En Carròs.

Pel que fa a les restriccions a l’estacionament, estarà prohibit estacionar, des del dissabte 9 a les 22:00 hores fins el diumenge 10 a les 14:00 hores, en els següents trams: ambdós sentits de José Ballester Gozalvo (des de la Font d’En Carròs fins a la rotonda d’Isabel de Villena i des del Vicent la Roda fins al de Font d’En Carròs); en Isabel de Villena (des d’Arnaldo de Vilanova fins Font d’En Carròs); en Mendizábal (des d’Isabel de Villena fins a Enginyer Fausto Elio); i en avinguda dels Tarongers sentit avinguda de Catalunya (des d’Enginyer Fausto Elio fins a la rotonda de la Torre de Miramar).

Les persones usuàries de l’EMT poden consultar tota la informació de les afeccions en la secció ‘Última Hora’ del seu web, a la seua App i en xarxes socials de la pròpia EMT.

Esta prova esportiva ha sigut organitzada, amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal i altres administracions i empreses valencianes, pel Club Ciclista Dstrel Cycling, que el mes de juny passat va organitzar el primer Campionat d'Espanya de pista en el qual conjunyien ciclisme absolut i paralímpic. En la seua presentació també ha participat el president del Club Ciclista Dstrel Cycling Team, Pablo Estrela, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

Recursos multimèdia

Rocío Gil