S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull, per primera vegada, el Campionat d'Espanya Pista de Ciclisme Paralímpic i d'Elit-Sub23

Es disputarà del 9 a l'11 de juny en el Velòdrom Lluís Puig de València

• El Campionat d'Espanya de Pista se celebrarà en el Velòdrom Lluïs Puig este cap de setmana

07/06/2023

La ciutat de València acollirà des d'este dijous, 8 de juny, fins al diumenge, 11 de juny, la celebració simultània de les proves del Campionat d'Espanya de Pista de Ciclisme Paralímpic i del nacional de pista Elit-Sub23, que es disputaran en el Velòdrom Lluís Puig. El regidor d'Esports en funcions, Javier Mateo, ha destacat que la celebració conjunta de la competició “ajudarà a visibilitzar la labor dels esportistes paralímpics”.
 

El regidor d'Esports en funcions, Javier Mateo ha informat en roda de premsa que “enguany, se celebra a la nostra ciutat i per primera vegada es disputaran de manera conjunta a Espanya, el Campionat nacional de pista de paraciclisme i l'absolut, la qual cosa situa a València com el que és: un referent en l'esport i en el ciclisme inclusiu”. 

Així, este cap de setmana, el Velòdrom Lluís Puig “serà la seu de la gran festa nacional del ciclisme, a més de la gran festa del ciclisme inclusiu”, ha destacat Mateo, qui ha afegit que el fet d'unir totes dos modalitats dins d'un mateix marc competitiu, compartint pista, “suposarà una vertadera fita en favor de la inclusió dels esportistes paralímpics i de la visibilitat de la seua labor”. 

Així mateix, el regidor d'Esports en funcions ha afirmat que esta celebració simultània “és possible gràcies a la col·laboració estreta i duradora amb les federacions, nacional i de la Comunitat Valenciana; amb els clubs i amb totes les entitats involucrades, tant públiques com privades, i sobretot, a l'esforç i al compromís de les entitats públiques que fan possible que este tipus de fites s'aconseguisquen a la nostra ciutat”. 

Javier Mateo ha conclòs convidant a tota la ciutadania “a gaudir del que serà, sens dubte, un dels primers grans passos per a l'esport inclusiu a la nostra ciutat”.

A l'acte de presentació del Campionat d'Espanya de Pista de Ciclisme Paralímpic i Elit-Sub23 ha assistit també el director d'organització del Club Ciclista Dstrel, Pablo Estrela, i el medallista en la modalitat de pista, Alejandro Martínez, i Maurice Eckhard, medallista paralímpic.


Programa de la competició


Més de 120 participants de les seleccions autonòmiques de ciclisme d'Espanya participaran en esta prova, que comptarà amb modalitat per a ciclisme paralímpic, classes B i C, tant masculí com femení, i que arranca el dijous 8 amb els entrenaments oficials. Durant dos dies i mig es desenvoluparà el programa dels dos campionats (elit i sub23), i durant un altre dia i mig el de ciclisme adaptat.

La sessió matinal del divendres, de 8:30 a 13:10 hores, es realitzaran les proves classificatòries de persecució, de scracth i de la velocitat des dels 200 metres fins als quarts tant masculines com femenines. A la vesprada, de 15:30 a 19:45 hores, es disputaran les finals de les quatre proves de fons, així com semifinals i finals de velocitat.

El dissabte, 10 de juny, entrarà en acció el paraciclisme. Des de les 8:00 hores del matí fins a les 12:45 hores, aproximadament, es duran a terme les classificatòries de velocitat per equips i persecucions B i C, i les d'eliminació, si foren necessàries. A la vesprada, des de les 15:30 fins prop de les 21:30 hores, se succeiran eliminació femenina i masculina, finals de persecució de paraciclisme (classes C i B), 500 metres/quilòmetre (final directa), finals de velocitat per equips de paraciclisme (classes C i B), sèries de classificació de puntuació, si foren necessàries, 200 metres (prova de l'ómnium de paraciclisme) i velocitat paraciclisme classe B.

En l'última jornada, el diumenge 11 de juny, des de les 8:00 fins més de les 15:00 hores es disputaran les finals de velocitat i persecució per equips, les finals del quilòmetre de paraciclisme, les dos puntuacions, els dos scracth de paraciclisme i finalment el keirin.

Recursos multimèdia

Javier Mateo