Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament nomenarà el roserar de vivers en honor a Pedro J. Salvador Palomo

Pedro José Salvador Palomo va ser un dels tècnics de jardineria més importants que ha tingut l'Ajuntament i va coordinar l'elaboració del primer Pla Verd de la ciutat de València

• Roserar de Vivers

15/09/2021

La comissió informativa de benestar i drets socials, educació, cultura i esports, abordarà en la pròxima sessió el canvi de denominació del Roserar dels Jardins del Real, actualment denominat Roserar Dr. López Rosat, pel de Roserar Pedro José Salvador Palomo. Esta iniciativa es duu a terme a proposta del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, sobre la base de les lleis de Memòria Històrica autonòmica i estatal, “era obligatori canviar el nom actual, perquè estava associat a la dictadura”.

 

S'ha triat el nom de Sr. Pedro Salvador Palomo, a proposta d'un informe realitzat pel Servici de Jardineria Sostenible, en el qual es considerava idoni este nom per la trajectòria personal i professional d'este enginyer agrònom. El vicealcalde ha destacat que “l'Ajuntament procedirà a canviar el nom del Roserar de Vivers per a homenatjar a un dels tècnics més importants de jardineria que ha tingut l'Ajuntament de València, una persona que es va jubilar, que va ser el director de l'oficina del Pla Verd en els anys 90 i que va coordinar l'elaboració d'este primer Pla Verd de la ciutat de València, que desgraciadament mai va arribar a veure la llum”. Este canvi de denominació, segons recull la proposta, suposa un “reconeixement la labor de Pedro José Salvador Palomo per la ciutat de València, basada en la seua vessant acadèmica, literària ,de servici públic, d'estudi i d'actuació en la millora de la qualitat urbana”.

A més una altra de la justificació d'este canvi de denominació és el fet que, sobre la base de les mateixes lleis, l'any 2018 ja es van canviar els noms d'altres centres educatius, entre ells el CEIP “Dr. López Rosat”. L'informe, assenyala a més, que en l'actualitat no existix cap carrer o plaça a la ciutat de València amb el nom proposat per al roserar de Vivers.

El Reglament d'honors i distincions de la ciutat de València recull la possibilitat de reconéixer el treball i el mèrit prestat per una persona en la seua vessant cultural, artística, científica, esportiva… mitjançant “la retolació excepcional de vies o edificis públics a l'efecte d'enaltir qualsevol dels mèrits que anteriorment s'expressen, o bé revisten una significació especial.", si bé en este suposat es tracta de canviar la nominació d'un jardí municipal, el canvi de nom és plenament procedent sobre la base d'este reglament, segons l'informe realitzat pel servici de Jardineria Sostenible.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo