Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament repartirà 15.000 calendaris d'homenatge a Berlanga amb dibuixos d'Ortifus

Sandra Gómez i Emiliano García han presentat la iniciativa, que forma part de les activitats de l'Any Berlanga

• València serà la capital del cinema espanyol en 2022

07/12/2021

En el marc de la celebració de l'Any Berlanga, l'Ajuntament ha elaborat un calendari d'homenatge a la figura internacional del cineasta valencià Luis García Berlanga, amb dibuixos del reconegut humorista gràfic, també valencià, Antonio Ortiz Fuster, Ortifus. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i el regidor de Turisme, Emiliano García, acompanyats per l'il·lustrador, han presentat la iniciativa i la tirada inicial de 15.000 exemplars, que es repartiran gratuïtament en centres de turisme, centres de joventut, associacions de persones majors, entitats cíviques i associacions ciutadanes.

 

Tal com ha assenyalat el regidor Emiliano García, “este calendari és la imatge d'un geni que inspira un altre geni; d'un mestre que inspira un altre mestre”. L'edició de l'almanac forma part dels actes d'homenatge i difusió de l'obra de Luis García Berlanga que es realitza en el marc del centenari del seu naixement. L'edil ha assenyalat que “l'enginy, l'humor i la ironia de Berlanga casen molt amb l'esperit crític d'Ortifus”.

Per part seua, Sandra Gómez ha explicat que, “atés que estem en plena celebració de l'Any Berlanga, quina millor manera de recordar-lo, que fer-ho cada dia i cada mes amb este calendari”. Es tracta d'una creació que recull moments especials en la vida del cineasta, escenes de les seues pel·lícules o fites com la fundació de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, un dels promotors del qual va ser el mateix Berlanga, o l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, entre altres.

El dibuixant Ortifus ha agraït a l'Ajuntament la seua participació en esta iniciativa, que ha assegurat que “és un luxe, i fins i tot un deute de consciència amb Berlanga”, atés que la Falla que l'il·lustrador va dissenar per a la plaça de l'Ajuntament en 1988 “va ser en realitat un ‘Pla B’ a la proposta que havia plantejat el mateix Berlanga, i que no va tirar avant”, ha assegurat.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha conclòs la presentació assenyalant l'objectiu d'esta iniciativa que és “donar a conéixer cada fita de la vida de Berlanga, i acostar més la seua obra i el seu llegat a la ciutadania, especialment en este any en què València serà la capital del cinema espanyol i centre de l'homenatge del cinema espanyol a Luis García Berlanga”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Emiliano García
Sandra Gómez