S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les intervencions de la Policia Local en Falles baixen malgrat la gran afluència de persones

Cano: “Estes Falles ens ha anat molt bé com a ciutat, i això és gràcies al treball conjunt de tota la ciutadania i de totes les institucions”

• Les tasques d'informació s'han multiplicat, passant de 1.094 l'any 2019 a 4.693 enguany

20/03/2023

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano fa balanç de l'actuació dels servicis de seguretat i emergències durant les festes falleres, un treball que ha definit com “molt bo, en el qual hem sentit el suport de la ciutadania”. El regidor s'ha mostrat “satisfet per les xifres que s'han registrat, perquè hem sigut capaces de baixar en quasi totes les àrees, malgrat que en estes festes la presència de gent, tant de la ciutat com de fora, ha sigut superior a la d'anys anteriors”.
 

Durant la seua intervenció, Cano ha detallat les dades que afecten l'activitat de la Policia Local i el cos de Bombers, contrastant les dades obtingudes l'any 2019, l'anterior a la pandèmia, amb les d'estes falles. En el que afecta els actes en la via pública, aquests s'han incrementat en 21, passant de 323 a 344; les incidències s'han reduït en 1.452, passant del 4.212 a 2.760; les tasques d'informació s'han multiplicat, passant de 1.094 l'any 2019 a 4.693, una dada que segons el regidor “es deu al fet que hi ha més policies als carrers gràcies a l'entrada de nous agents, i poden atendre la ciutadania i informar-la, i no dedicar-se exclusivament a tasques de seguretat ciutadana”.

Quant a les dades relatives a la policia administrativa, que recull totes aquelles actuacions o sancions que afecten el compliment de les ordenances municipals, el nombre d'actuacions ha augmentat en 2.568, ja que en el 2019 es van comptabilitzar 1.067 i este any 3.645. També han augmentat el nombre d'actuacions de seguretat ciutadana, ja que s'han produït 482 més que en 2019. Per contra, els servicis humanitaris han descendit de 3.851 a 3.109. Les intervencions de trànsit s'han incrementat de manera lleu passant de 6.341 a 6.436.

Si analitzem les dades del trànsit i la seguretat viària “podem veure que han baixat la majoria d'intervencions, de denúncies i sobretot el nombre d'accidents, que és el més important”, ha afirmat Cano, qui ha detallat que “han hagut 140 accidents amb víctimes menys i 287 accidents sense víctimes menys en este any que l'any anterior a la pandèmia, la qual cosa demostra que tot el treball planificat que afecta la seguretat viària, han tingut un resultat positiu”

En el que afecta servicis humanitaris “també s'han reduït les intervencions”, ha indicat el regidor. Hi ha hagut 236 menys actuacions per malaltia, 12 intents de suïcidi menys, 191 actuacions menys per caiguda casual, 29 actuacions menys per animals o 47 per pèrdua de persones.

En seguretat ciutadana les xifres són similars al 2019, s'han reduït els conflictes de convivència en 93, hi ha hagut 93 robatoris amb força més i els actes vandàlics s'han reduït de 127 a 102.

“Les actuacions per violència de gènere han descendit de manera dràstica, passant de 402 a 114, gràcies actuacions com el furgó GAMA o les campanyes de conscienciació. La violència domèstica també ha baixat, passant de 62 actuacions a 55”, ha indicat el responsable de Protecció Ciutadana”.

S'han posat 11 sancions a comissions falleres per les revetles, enfront de les 21 de l'any 2019 “només 11 denúncies entre les 370 comissions falleres, la qual cosa demostra”, ha indicat Cano “que en les comissions falleres tenim un aliat”. Un aspecte que ha augmentat són les denúncies a particulars per l'ús indegut del material pirotècnic el que segons Cano “és conseqüència directa de l'augment d'efectius policials als carrers”.

En el que afecta el treball del cos de bombers durant estes falles, Cano ha destacat el seu treball, especialment durant la cremà, en la qual van treballar 243 bombers, a més del servei ordinari “que van aconseguir que a les 02.00 hores de la matinada totes les falles estigueren pràcticament cremades, alguna cosa que s'ha demostrat molt positiu per als ciutadans i per a facilitar el treball de la resta de servicis, com el de neteja”.

En el que afecta el treball de la Creu Roja, el dispositiu sanitari que presta per a l'Ajuntament de València durant les Falles 2023, ha conclòs amb un total de 1.008 persones ateses. Estes dades suposen la major xifra registrada d'atencions dels últims deu anys. També representa un cert increment respecte al 2019, any previ a la pandèmia, en el qual es van registrar 944 assistències.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Aarón Cano