Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València destina 4,4 milions d'euros per a donar suport, amb un complement, als beneficiaris de les línies d'ajudes del Pla Resistir

L'import total es repartirà proporcionalment entre totes les sol·licituds presentades que complisquen els requisits

• Cartell de la convocatòria

24/09/2021

Este divendres s'ha aprovat en la Junta de Govern Local la convocatòria d'Ajudes Parèntesis ‘Complements’, dotada amb 4.409.000€. Amb esta convocatòria s'esgota l'import total destinat al Pla Resistir, Ajudes Parèntesis, que ascendeix a 28.804.194 euros. La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que “amb esta última convocatòria esgotarem el pressupost previst per al total del Pla Resistir a la nostra ciutat, ja que no volem que ni un sol euro es quede sense arribar als nostres autònoms i autònomes, a les nostres empreses, perquè ells són la base del nostre teixit econòmic i en aquests moments necessiten sentir-nos més a prop que mai”.

 

Esta nova i última convocatòria va dirigida a aquells sectors especialment afectats per les restriccions de mobilitat i aforament que han sigut beneficiàries de les ajudes atorgades per Ajuntament de València en la convocatòria Pla Resistir “Ajudes Parèntesis” i que continuen exercint la seua activitat econòmica.

És compatible amb qualsevol altra ajuda atorgada per l'Ajuntament de València, excepte amb l'atorgada en qualitat de complement en la convocatòria Pla Resistir Ajudes Parèntesis per als sectors econòmics del districte de Ciutat Vella’, perquè les persones beneficiàries d'esta línia ja van rebre un complement a la seua primera ajuda. “L'import total destinat a esta convocatòria es repartirà proporcionalment entre totes les sol·licituds presentades que complisquen els requisits d'esta”, ha aclarit la regidora Pilar Bernabé.

El pagament es realitzarà en un pagament únic per la totalitat de l'import concedit, mitjançant transferència bancària, a partir de la data de l'acord de concessió. Per a justificar l’ajuda, la persona beneficiària haurà de presentar les corresponents factures o documents de valor probatori anàleg, en el termini de 5 dies hàbils a comptar des del següent a la publicació de l'edicte, que contindrà les persones o entitats beneficiàries d'esta subvenció i l'import concedit. La documentació es presentarà a través de la carpeta ciutadana de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de València, https://www.valencia.es/cas/tramites/carpeta-ciudadana

Balanç d’ajudes del Pla Resistir

Són set les convocatòries aprovades per l’Ajuntament de València per a concedir ajudes a persones autònomes i microempreses de fins a 10 persones treballadores: Parèntesi, Sectors Tradicionals Valencians, Sector del Taxi, Sector Cultural, Sector de Cerimònies i Celebracions, Sectors econòmics de Ciutat Vella i Complements. Fins al moment, s'han concedit ajudes a 10.487 persones o entitats per un import de 24.062.600€.

En el cas de la línia dirigida als sectors tradicionals s'ha aprovat un import de 382.000 euros, que ha beneficiat 171 persones autònomes i micropimes, i en el cas de la línia d'ajudes dirigides al sector de la cultura i educació, s'han aprovat diversos pagaments que ascendeixen a 1.091.400 euros i que han beneficiat a 460 persones autònomes, micropimes i associacions. “Convé destacar la gran demanda de sol·licituds en les ajudes dirigides al sector del taxi, on pràcticament el 100% dels taxistes que optaven a ella, han sol·licitat l'ajuda directa”, ha incidit Pilar Bernabé, qui ha indicat que en el cas de les ajudes del Pla Resistir dirigides al sector del taxi “s'han aprovat pagaments per un import de 4.588.200 euros, que han beneficiat a 2.238 persones autònomes”.

D'altra banda, gràcies a la línia d'ajudes del Pla Resistir dirigida al persones autònomes i pimes que operen en el camp de la cerimònies i celebracions, el consistori ha injectat 3.080.200 euros a este sector, que ha beneficiat 1.398 persones. L'última línia d'ajudes específica, la dirigida als negocis del centre de la ciutat i emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica de Ciutat Vella, ha permés que 759 persones autònomes i micropimes del districte pogueren comptar amb 1.786.600 euros.

A estes línies de subvencions se suma la primera convocatòria de les ajudes municipals vinculades al Pla Resistir, les Parèntesis, amb la qual el consistori ha realitzat pagaments per un import total de 13.134.200, aconseguint 5.462 persones beneficiàries.

Amb tot, al llarg d'estos mesos, han concorregut a estes ajudes microempreses i autònoms/es de restaurants, hotels, pensions i allotjaments turístics, agències de viatges, activitats culturals, serveis fotogràfics, cafeteries, el sector del taxi, la confecció i la tintoreria, joieria i bijuteria, les arts gràfiques, esports, obres d'art, llibreries, ferreteries, botigues de joguets, floristeries, balnearis, gelateries i xocolateries, entre altres ocupacions.