S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

S’aprova la relació de beneficiaris de les ajudes als establiments que normalitzen l’ús del valencià

Lluïsa Notario: “poder atendre en valencià és un plus per qualsevol negoci de la nostra ciutat”

• Logo de les ajudes a lús del valencià

05/10/2022

Este divendres la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà la relació definitiva de comerços que enguany rebran les ajudes econòmiques municipals per als establiments de la ciutat que s’impliquen en la tasca de donar una major visibilitat al valencià en els seus negocis i afavorir, així, la normalització del valencià en un sector on la comunicació és important. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha defensat que “poder atendre en valencià és un plus per a qualsevol negoci i a poc a poc continuem augmentant la xifra de comerços que decidixen oferir la seua clientela un millor servici incorporant el valencià en el seu dia a dia”.

 

Tal com s’ha fet en les dos campanyes anteriors, la Regidoria de Gestió de Recursos s’ha encarregat de gestionar estes subvencions a través del Gabinet de Normalització Lingüística. En esta edició els establiments comercials que han resultat beneficiaris rebran una ajuda econòmica per haver elaborat material d’oficina en valencià, haver ideat les seues campanyes publicitàries tant digitals com en format imprés en la llengua de la ciutat o oferir a la seua clientela tota la informació de les seues pàgines web també en valencià.

Notario ha destacat que més del 68 % del total d’accions per les quals els negocis de la ciutat que hi han participat rebran una subvenció s’ha destinat a establir o millorar la identitat corporativa o a retolar l’establiment. “Este fet ens dona una idea de l’interés del sector per col·locar en primera línia el valencià i atorgar-li visibilitat, així com del compromís per oferir un plus en l’atenció i la qualitat dels servicis que presten als seus clients i clientes”, ha afirmat.

Enguany se subvencionen un total de trenta-dos accions repartides entre els huit programes que incloïa la campanya. Així, la quantitat que l’Ajuntament de València abonarà pròximament als establiments comercials per estos conceptes ascendix a més de 22.000 euros.

“Continuem així la tasca mampresa ara fa tres anys per l’Ajuntament de València per tal de visibilitzar el valencià en el comerç de la ciutat i que enguany s’estén a una àmplia gama d’activitats, que van des d’establiments del sector tèxtil, passant per botigues d’alimentació, d’esport i també negocis dedicats a l’àmbit de la salut”, ha explicat la regidora.

Els comerços beneficiats per estes subvencions, a l’igual que en 2021, rebran un distintiu que els identificarà com a negoci compromés amb l’ús de la llengua.

Recursos multimèdia

1005 Notario Ajudes ús del valencià