Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament inicia la contractació per enjardinar la mitjana de la gran via de les Germanies

El vicealcalde Sergi Campillo destaca que l’obra és una proposta ciutadana, disposa d’una “elevada” inversió, 120.000 euros, i renaturalitzarà una zona “molt afectada” pel trànsit

• Recreació de l'enjardinament de la gran via de les Germanies

23/06/2022

L’Ajuntament de València ha aprovat la contractació per executar les obres de l’enjardinament de la mitjana de la gran via de les Germanies, al barri de Russafa. El projecte, sorgit d’un procés de participació ciutadana, disposa d’un pressupost de 120.000 euros i permetrà la renaturalització d’una zona del barri de l’Eixample “molt afectada” pel trànsit. La intervenció reduirà un 11 % les emissions de contaminació acústica i crearà un espai verd de 675 metres quadrats.


El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat “la rellevància d’esta licitació per tal d’arbrar la mitjana de la gran via de les Germanies, perquè implica un avanç en la renaturalització de la ciutat, en una zona molt afectada per la pol·lució acústica, a més a més, ha estat una intervenció sol·licitada per la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius. De fet, el soroll es reduirà entre un 11 i un 31 %”. Es tracta d’una obra amb un pressupost “molt destacable, perquè ha implicat l’elaboració d’un projecte molt especial, el qual ha tingut molt en compte la integració del refugi antiaeri davant del carrer de Castelló”, ha argumentat Campillo.

Un 30% de reducció de la contaminació acústica a les vivendes

Les obres d’enjardinament de la mitjana de la gran via de les Germanies, el termini de les quals és de mes i mig, suposaran la supressió d’un dels carrils centrals de circulació per tal de crear una mitjana verda de 3,70 metres d’ample i 260 metres de llargària. D’esta manera, s’aconseguirà crear una nova àrea verda de 675 metres quadrats.

Quant a les vivendes, la renaturalització de la mitjana de la gran via de les Germanies preveu disminuir en un 31 % els nivells de soroll actuals, ja que la vegetació arbustiva i l’arbratge baixaran un 20 % addicional la contaminació acústica. La mitjana no serà lineal, sinó serpentejant i asimètrica, tot i que seguirà el traçat actual dels carrils.

Millora de la continuïtat al barri de Russafa

Esta intervenció també atenuarà l’efecte barrera de la gran avinguda al barri de Russafa, atenent que, en l’actualitat, disposa de nou carrils de circulació, amb un ample total de 28 metres, voreres amples, d’onze metres a cadascun dels costats, però únicament un pas per a vianants al llarg dels 380 metres de llargària.

En conseqüència, per tal d’afavorir la reintegració de les dos bandes del barri de Russafa, esta obra proposa l’ampliació del pas de vianants existent i la creació d’un altre. A més a més, també es millorarà l’amplitud amb una nova disposició del mobiliari urbà.

Vegetació específica per mitigar el soroll

L’arbratge d’alineació a la gran via de les Germanies alternarà espècies de Pyrus calleryana i Zelcova serrulata, arbratge fletxa —d’estructura natural— i de fulla caduca, el qual absorbirà les emissions acústiques cap als pisos alts de l’entorn. En tota la superfície de la mitjana es plantaran tanques de Pyracantha, de dos varietats de floració (coccinea i angustifolia), les quals absorbiran les emissions de baix nivell de la rodament procedents dels vehicles amb l’asfalt.

Una sèrie d’arbustos singulars de port mitjà, de cinc espècies diferents, s’alternaran en la resta de la mitjana de 675 metres quadrats, amb la doble missió de contribuir al filtratge sonor i contribuir al paisatge urbà. Paral·lelament a l’atenció a la promoció de la biodiversitat, s’ha previst la disposició de les pendents de la mitjana per tal d’afavorir el desviament d’aigües cap les zones de jardí.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo