S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València explica en el Foro de las Ciudades la seua visió d’una urbs verda, que lluita contra el canvi climàtic i integradora de la diversitat

El vicealcalde Sergi Campillo destaca en Madrid “la transformació de la ciutat no sols la infraestructura verda, sinó també la mobilitat, la salut o els drets socials”

• València compta amb infraestructura verda per desenvolupar la transició ecològica

16/06/2022

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Segi Campillo, ha participat este matí en Madrid en la trobada “La ciutat verda que tots volem”, un diàleg entre ciutats celebrat dins de la V Foro de las Ciudades, organitzat per IFEMA en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Paisatgistes. Campillo ha explicat la visió de València en este àmbit, i ha assenyalat que té vocació “de ciutat del segle XXI”, és a dir, “sostenible, neta i lliure d'emissions i contaminació, verda i saludable, inclusiva i integradora, feta a la mesura de les persones, no del vehicle com ho eren i el continuem sent amb freqüència a causa de la inèrcia del model del segle passat”.

 

València ha explicat el seu model de ciutat verda, convidada junt amb altres urbs espanyoles com Madrid, Barcelona, Saragossa, Santander o Salamanca, “un concepte de ciutat ample que comprén no sols la infraestructura verda, sinó també la mobilitat, la salut o els drets socials”, ha assegurat el vicealcalde Sergi Campillo. El també regidor d'Ecologia Urbana s'ha congratulat que la ciutat “comence a ser reconeguda com un referent verd en Espanya i Europa, símptoma que estem en la bona direcció”.

Durant la seua intervenció, Sergi Campillo s'ha referit a la gran implicació de València per aconseguir l'objectiu “d’una transició (energètica i ecològica) de caràcter transversal que ha d'involucrar a tots els sectors socials i econòmics de la ciutat”. “L'Agenda Urbana 2030 de València, l'estratègia urbana que estem desenvolupant de manera participada, el nostre compromís de convertir-nos en una ciutat climàticament neutra en 2030 i la nostra aspiració de ser Capital Verda Europea en 2024 són eines per a la transformació d'una València que situa a les persones en el centre de totes les polítiques públiques”, ha considerat.

En este sentit, Campillo ha detallat que projectes transformadors que s'estan duguen a terme “a través de plans participatius que, en l'àrea de ciutat sostenible, abasta un ampli conjunt en matèria d'urbanisme, mobilitat, residus i, per descomptat, infraestructura verda, sense oblidar uns altres que inclouen qualitat de l'aire, gestió de l'aigua, soroll o energia”. “Al llarg dels últims anys es fan importants esforços en matèria de sostenibilitat i els resultats estan a la vista, com tindre la millor xarxa de carril bici d'Espanya, la conversió en zones de vianants del centre i els barris, o els nous parcs i jardins”, ha manifestat el vicealcalde de València.

Infraestructura verda i el Pla Verd i de la Biodiversitat

Respecte a qüestions centrades en l'àrea d'Ecologia Urbana, el regidor ha recordat que a València conflueixen, “de manera irrepetible”, quatre sistemes que donen lloc a la seua singularitat: “la mar Mediterrània, el riu Túria, l'Albufera i l'Horta”. Campillo ha destacat també que la ciutat “està inclosa en l'àmbit de dos parcs naturals, un d'ells lloc Ramsar i Natura 2000: l'Albufera”. Però, a part d'estos importants espais d'escala metropolitana que sumen més de 8 mil hectàrees (8.200 ha), el verd urbà de València constitueix una important xarxa de parcs i jardins de diferent tipologia. 28 grans parcs (196 ha) entre els quals destaca el Jardí del Túria, que amb els seus 10 km de longitud i 120 ha d'extensió, travessa la ciutat diametralment i és el corredor verd urbà més gran d'Espanya. Un parc que s'estima rep 7 milions de visitants a l'any i és el primer actiu social i de salut de la ciutat. Però en matèria d'espais de proximitat, la ciutat compta amb una rellevant xarxa de 290 parcs de barri (151 ha) que donen servei a tota la població. A més, caldria afegir altres 70 jardins d'equipaments públics (universitats, col·legis, etc) que sumen 54 ha i 82 bulevards i passejos enjardinats que sumen 95 ha més. “D'esta manera, en matèria de zones verdes per habitant, comptant només zones verdes urbanes València disposa de 7,41 m²/hab (que serien 108,8 m²/hab si comptem també Albufera i Horta protegida). Mentre en 2010 eren 480 ha i menys de 6 m²/hab”, ha valorat el vicealcalde de València.

Sergi Campillo ha recordat també que actualment està en redacció el nou Pla Verd i de la Biodiversitat de València, “un document estratègic que constituirà el nou instrument d'ordenació i gestió de la infraestructura verda de la ciutat”.”El pla es desenvolupa des de la participació tant d'experts com de la societat civil, perquè una de les claus més importants de tota esta estratègia és la participació ciutadana”, ha recalcat.

Obertura del Global Mobility Call

D'altra banda, el vicealcalde de València també ha participat este matí IFEMA Madrid en l'obertura institucional del congrés Global Mobility Call, que ha inaugurat la vicepresidenta tercera del Govern d'Espanya, Teresa Ribera.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo