S'està cercant, espereu....

Curiositats - València

Consells pràctics

CARNISSERIA

Al cuinar carn, tirar la sal al final, perquè la sal provoca la pèrdua de líquids i la carn se seca i endurix.
Els filets cal fregir-los per un costat de 4 a 5 minuts i sense punxar-la tornar-la de l'altre costat deixant-la 3 o 4 minuts.
No donar diverses voltes a la carn, només fent-lo una vegada és prou.

Vaca Vaca
Porc Porc
Corder Corder
Cavall Cavall
Conill Conill
Pollastre Pollastre
Titot Titot
Ànec Ànec
Perdiu Perdiu
Guatla Guatla

FRUITERIA I BOTIGA DE VERDURES

Al congelar les tomaques, es posen aquoses, però són molt bonse per a fer salsa.
Perquè les endívies no amarguen, es netegen amb un drap en compte de llavar-les.
Perquè les carxofes o els cards no es posen negres, al netejar-los fregar-los amb una llima i per a coure'ls afegir una cullerada de farina i una altra de vinagre.
Les creïlles han de posar-se a coure amb l'aigua freda i deixar que es calfe a poc a poc perquè no s'òbriguen.
Per a pelar bé les cebes, escaldar-les en aigua bullint durant 2 minuts i refrescar-les.
Els llegums seques convé posar-los a remulla per a reblanir-los.
Per a congelar les verdures bé fresques abans cal calfar-les en aigua bullint, i després refredar-les ràpidament.

PESCATERIA

Per a veure si els peixos amb escates estan frescos, passem el dit pel llom, en sentit contrari al de les escates. Com més escates se solten, menys fresc està.
Per a fregir els peixos, l'oli ha de ser abundant i estar calent, perquè si no és així el peix s'ablanix i es desfà, però si està massa calent es crema per fora i ix cru per dins.
Peixos del mediterrani: Anguila, brolle-la, castanyola, congre, daurada, peix lluna, llenguado, llobarro, mero, morena, peix aranya, peix verd, rap, moll, sardina, sarg.
Peix blau: Este peix també es denomina peix gras ja que posseïx més d'un 5% de greix. No obstant això, estes són del tipus poli insaturades, és a dir, que augmenten el colesterol HDL el conegut com “colesterol bo”. Anguila, tonyina o bonítol del Nord, areng, aladroc, sorell, lamprea, palometa, peix espasa, salmó, moll, sardina, cavalla.
Peix blanc: El seu contingut gras no és molt alt pel que és ideal per a les dietes d'aprimament. Abadejo, besuc, cabratxo, congre, daurada, faneca, fotja, gall, llenguado, llobarro, maruca, lluç, llucet, rap, rèmol.