S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

“Avalua Campanar en Verd”, protagonista de la IV Trobada Internacional de Sostenibilitat i Innovació en Ciutats i Territoris

• Cartell del projectes "Avalua Campanar"

16/10/2024

  • El Palau de l'Exposició acull a més de 200 representants de l'àmbit públic i privat per a debatre sobre els desafiaments i oportunitats en la construcció de ciutats sostenibles
  • València Innovation Capital presenta el procés participatiu desenrotllat en Campanar per a avaluar els seus espais verds, un projecte que s'emmarca en les accions de la Capitalitat Verda de València 2024
  • En el congrés també es projecta una altra estratègia municipal d'innovació: el coach o assessor d'intel·ligència artificial que ajuda a separar millor els residus

La IV Trobada Internacional de Sostenibilitat i Innovació en Ciutats i Territoris, que se celebra hui i demà a València, ha sigut el marc en el qual s'ha presentat "Avalua Campanar en Verd", un projecte pilot d'innovació mediambiental impulsat en el citat barri amb la finalitat d'implicar el seu veïnat, perquè se senta partícip i contribuïsca a la millora de les polítiques verdes dels seus carrers".

En este mateix congrés, que reunix més de 200 representants de l'àmbit públic i privat i que analitzaran els desafiaments i oportunitats en la construcció de ciutats sostenibles, també s'ha projectat la figura de l'assessor d'intel·ligència artificial (IA) que ajuda la població valenciana a separar millor els residus.

El projecte "Avalua Campanar en Verd", que forma part de l'estratègia d'innovació de l'Ajuntament, València Innovation Capital, s'emmarca en les accions de la Capitalitat Verda de València 2024, el reconeixement que ha destacat els esforços de la ciutat en matèria de sostenibilitat, medi ambient i qualitat de vida; i és fruit del conveni firmat amb la Direcció General de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana.

Tal com ha explicat la tècnica de València Innovation Capital, Empar Soriano, "consistix en un procés crític i reflexiu sobre l'ús que fa el veïnat dels espais verds de Campanar, per a fer valdre i fomentar la protecció d'estes zones".

A este efecte, s'han organitzat visites i reunions amb veïns i veïnes, així com representants de diferents col·lectius, per a analitzar cada zona verda, identificar les necessitats i possibles millores, i recopilar informació a través de qüestionaris, entrevistes, i dades recaptades per l'Observatori de Transparència i la Càtedra de Transparència i Gestió de Dades.

“Es tracta d'un projecte que està alineat amb els objectius de sostenibilitat de la ciutat, ja que crea un impacte positiu en la qualitat de vida de la ciutadania i promou la participació activa de la comunitat en l'adopció de pràctiques més ecològiques”, ha assegurat Soriano.

Assessor d'intel·ligència artificial per a separar residus

En el mateix congrés, la tècnica d'I+D+i de València Innovation Capital, Francisca Hipólito, ha presentat el coach o assessor d'intel·ligència artificial (IA) per a ajudar les persones usuàries a separar millor els residus.

Este projecte pilot que està en funcionament des d'abans de l'estiu, també ha sigut impulsat a través de l'estratègia València Innovation Capital i s'ha incorporat a l'App València.

Francisca Hipólito ha indicat que l'ús d'este assessor de IA, és molt senzill, ja que dins de l'App València s'inclou una icona i en fer clic sobre ell s'activa la cambra del mòbil per a fer una fotografia del residu. Este residu s'identifica amb l'ajuda de la IA i mostra la informació del contenidor on s'ha de depositar o si ha d'emportar-se a l'ecoparc.

Este assessor de reconeixement de residus va monitorant els comportaments de separació dels usuaris, així com el registre de la petjada de carboni i dades sobre els residus, perquè es puga elaborar un informe final del pilot.

En esta trobada, en el qual es donaran a conéixer altres solucions sostenibles per al desenrotllament urbà, participarà el director general de València Capital Verda, Antonio García Celda, representants de la Federació de Municipis i Províncies de la Comunitat Valenciana (FVMP), i regidors i altres representants municipals.

El programa inclou ponències i taules redones centrades en temes crítics com la transició energètica, la renaturalització d'espais urbans, la gestió de l'aigua, i la mobilitat connectada. Finalment. David Rosa, director d'Innovació, farà lliurament dels Premis: Projecte economia circular, Premi solució mobilitat connectada, Premi adaptació al canvi climàtic i Premi solució dissenyada per al ciutadà.