S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València demana el suport d'Europa per a les polítiques de conservació de l'horta i els aiguamolls, i la compensació de la petjada de carboni

• Imatge de l'horta de València

27/06/2024

  • La regidora d'Innovació, Tecnologia i Emprenedoria, Paula Llobet, ha intervingut en l'assemblea general del fòrum Energy Cities
  • Llobet ha defés la necessitat que “les ciutats estiguen ben representades en les institucions europees, que siguen escoltades”
  • El fòrum compta amb la representació de més de 1.000 ciutats i entitats de més de 30 països amb un objectiu comú: la transició energètica, des d'una òptica innovadora

La regidora d'Innovació, Tecnologia i Emprenedoria, Paula Llobet, ha intervingut este matí en l'assemblea general del fòrum Energy Cities, un dels tres esdeveniments que se celebren esta setmana al Palau de la Música, en el marc de la València Cities Climate Week. Llobet ha subratllat “la necessitat del suport d'Europa” per a la compensació de la petjada de carboni, així com per a altres iniciatives de sostenibilitat, com la reforestació, la protecció de l'horta, o la conservació dels aiguamolls. Tal com ha explicat Llobet en la seua intervenció, este fòrum anual d'Energy Cities es planteja com un escenari de reflexió orientat a “donar solució als desafiaments als quals han d'enfrontar-se les nostres ciutats”.

 “Formar part del principal òrgan de decisió d'Energy Cities és una gran oportunitat. Creiem que és un espai de reflexió i debat per a afrontar el desafiament global del canvi climàtic des de l'aportació de les iniciatives locals, que ens ajuda a fer visibles totes les iniciatives que tenim en marxa, a compartir i a avançar tots junts més ràpid”, ha explicat la regidora, qui ha afegit que el paper d'este fòrum “és clau per a transformar la governança europea i els marcs legals que permeten a les ciutats desenvolupar el seu paper en la transició energètica”.

El fòrum compta amb la representació de més de 1.000 ciutats i entitats de més de 30 països amb un objectiu comú: la transició energètica, des d'una òptica innovadora, amb la finalitat d'aconseguir un model energètic més just, social, renovable i sostenible. De fet, ha destacat la regidora d'Innovació, “un dels valors que millor definix Energy Cities és el de ‘Liderar fent’. I durant tres dècades –ha afegit- Energy Cities ha estat treballant per a fer que les ciutats siguen més verdes i sostenibles”.

Que les ciutats siguen escoltades

Per això, l'objectiu d'Energy Cities és “garantir que les ciutats estiguen ben representades en les institucions europees, que siguen escoltades i que els seus missatges arriben als qui prenen les decisions”, segons les paraules de Paula Llobet. Tal com ha subratllat la regidora, l'objectiu és que Energy Cities “accelere en els pròxims 10 anys la implementació de polítiques ambicioses i projectes transformadors per part de les ciutats”. “I, com es podran imaginar –ha subratllat- el finançament és una cosa necessària si volem tindre èxit. Per això des de la Junta estem treballant per a millorar l'accés de les ciutats al finançament dels seus projectes de canvi climàtic”.

Durant la seua intervenció davant l'assemblea general de l'entitat, Paula Llobet ha detallat alguns dels projectes en els quals està treballant actualment l'Ajuntament de València, d'impuls a la transició energètica, com MAtchUP, que implanta un model de regeneració urbana sostenible mitjançant solucions innovadores en els sectors d'energia, mobilitat i TIC. O la iniciativa Requiem in power, que arreplega el parc fotovoltaic més gran d'Espanya, amb més de 6.500 panells solars, situat en diversos cementeris municipals. També ha citat la regidora el programa Wellbased, dirigit a actuar contra la pobresa energètica i els impactes en la salut i el benestar de la població vulnerable. O, en la mateixa línia, Save the Homes, per a la millora energètica de cases i edificis de la ciutat.

El projecte EBENTO cerca millorar l'eficiència energètica en edificis públics i privats mitjançant una finestreta única digital, mentres que el denominat URBANEW se centra en la rehabilitació energètica. I dins del consorci de les set ciutats Mission, València treballa en l'agilitació dels processos de rehabilitació energètica de vivendes, des de la realitat climàtica pròpia del municipi.

Altres projectes són FEEL, de foment de la cooperació i l'intercanvi de bones pràctiques entre ciutats; Tomorrow, liderat per Energy Cities. O l'Estratègia València Innovation Capital, l'objectiu de la qual de consolidar a la ciutat de València com el hub innovador i tecnològic de referència del Mediterrani.

Recursos multimèdia

Paula Llobet