Banda Sinfónica Municipal - València

null Banda Sinfónica Municipal

Tornar

La Banda Simfònica Municipal interpreta cèlebres moments, romanços i duos de la gran sarsuela

Les peces seran interpretades per la soprano Belén Roig i el tenor Jesús Álvarez, dirigits per Sanz-Espert

La Banda Simfònica Municipal

• La Banda Simfònica Municipal

20/04/2021

La Banda Simfònica Municipal de València, sota la direcció del seu titular Rafael Sanz-Espert, interpretarà este dimecres 21 d’abril a les 19.00 hores, un nou programa gratuït del seu cicle de concerts amb un repertori replet de grans peces de la sarsuela. D’esta manera, el seu Ensemble de Corda i Fusta, així com la soprano Belén Roig i el tenor jesús Álvarez, pujaran a l’escenari per a interpretar a l’Auditori de Les Arts, onze peces que inclouen romances i duos, compostes per alguns dels principals autors d’este gènere musical com ara Pablo Sorozóbal, Gerónimo Giménez, Federico Moreno o Reveriano Soutullo.

 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha volgut destacar “el treball i la professionalitat que fa gala el professorat de la Banda Simfònica Municipal, adaptant-se a les mesures de seguretat i a les circumstàncies tan peculiars que patixen els instruments de vent en estos temps de pandèmia”. “Estic segura”, ha afegit la regidora “que este programa agradarà molt als assistents i, sobretot, al públic fidel de la nostra Banda Simfònica, que tant ens demana escoltar la millor sarsuela”. 

La centenària formació lírica oferix un fascinant viatge cap a diversos llocs del passat, evocant musicalment temàtiques amoroses, costumistes i fins i tot surrealistes. El repertori inclou dos dels moviments més icònics de “El último romántico”, de Soutullo i Vert; el duo del soldat Don Gil i l'òrfena Xiqueta Estrella de “Don Gil de Alcalá”, del llevantí Manuel Penella; la “Parranda”, de Francisco Alonso; dos parts de la “La tabernera del puerto”, de Pablo Sorozóbal; “La Revoltosa” de l'alacantí Chapí; La “Tempranica” i “La Boda de Luis Alonso” de Gerónimo Giménez, i dos fragments estel·lars de l'opereta “Luisa Fernanda”, de Federico Moreno Torroba.

Per a garantir la seguretat dels assistents, en el recinte hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic, presa de temperatura, distància interpersonal i ús obligatori de mascaretes. Les portes del recinte s'obriran 30 minuts abans de l'inici del concert, programat per a les 19.00 hores, permetent l'accés de manera còmoda i progressiva.

Les localitats es poden obtindre gratuïtament, fins a completar el límit legal d'aforament, en https://cutt.ly/AcZvI9w, i es pot consultar el programa complet de l'espectacle en https://cutt.ly/UvtRybU.